VULINA NALJUTIO INTERVJU I OPET SPOMINJAO SRPSKI SVET: ‘Ideja je postojala vjekovima prije, a posebno u Crnoj Gori’!

screenshot hrt

Ministar unutarnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin opet je morao reagirati. Ovaj put mu je zasmetao intervju Đorđa Radulovića, ministra vanjskih poslova Crne Gore za Glas Amerike.

U izjavi koju prenosi Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije, Vulin ponovno govori o ujedinjavanju Srba i “nekim Srbima koji su otkrili da su Crnogorci”.

“Srpski svet je ideja političkog objedinjavanja Srba i postojala je vjekovima prije mene, a bila je posebno popularna  u Crnoj Gori, istina, prije nego su neki Srbi otkrili da su Crnogorci”, navodi se u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Srbije.

“Svi narodi koji imaju veliki broj sunarodnjaka van granica matičnih država rade na političkom i kulturnom objedinjavanju i s time nitko nema problema osim kada se Srbi žele okupiti i ako o klјučnim nacionalnim pitanjima misle i djeluju na isti način. Srbija je matica svim Srbima i dužna je brinuti o njima bez obzira gdje žive. Strah nekih političara u Crnoj Gori od političkog objedinjavanja Srba je veći nego od teritorijalnog stvaranja ‘Velike Albanije’. ‘Velika Albanija’ se u Crnoj Gori doživlјava kao dio euroatlantskih integracija.

Onaj tko je priznao lažnu državu Kosovo nema pravo govoriti o nepovredivosti granica i mora biti spreman prihvatiti posljedice svojih odluka. Princip nepovredivosti granica mora početi od Srbije”, rekao je Vulin u priopćenju koje je odgovor na intervju ministra vanjskih poslova Crne Gore Đorđa Radulovića koji je dao za Glas Amerike.



U priopćenju srpskog ministarstva navodi se kako je u intervjuu izrečeno niz uvreda i laži na račun ministra Vulina i ideje ‘srpskog sveta’.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI