VULIN PONOVNO ŽESTOKO OPLEO PO MILANOVIĆU: ‘Ne može prestati govoriti o Srbiji, a to znači da ne može prestati lupetati’

Predsjednik Zoran Milanović se u ponedjeljak u Splitu na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice dotaknuo i Bunjevačkih Hrvata i teze o “srpskom svetu”.

“Iz ovog što piše jasno je da svijet ne miruje. Imamo neizvjesnu situaciju u regiji. Imamo Beograd, jednu vlast koja lupeta o Srpskom svetu. Namjerno ne govorim Srbije. Subotica je 1900 imala 100.000 stanovnika i 50 posto su bili Hrvati Bunjevci no taj grad nije opstao jer je bio daleko. Je li i Subotica hrvatski svet? To je bila veća zajednica od svih srpskih zajednica u Hrvatskoj. To je Republika Srbija, tamo žive Hrvati i bilo ih je više nego i u jednom gradu”, rekao je Milanović.

Na odgovor se nije moralo dugo čekati, a stigao je kao i uvijek od ministra unutarnjih poslova Srbije, Aleksandra Vulina.

“Milanović ne može prestati govoriti o Srbiji, a to znači da ne može prestati lupetati. Znali smo da Milanović ništa ne zna o Srbima, a sada znamo da ništa ne zna ni o Bunjevcima, pa može da lupi i nazove ih Hrvatima“, naveo je Vulin.

U izjavi koju je medijima dostavilo Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije, Vulin je naveo da se Bunjevcima u Srbiji “priznaje i jezik i postojanje“ i dodao da Milanović “bar toliko treba znati”.



Vulin je naveo i da je Milanović “sebe proglasio predsjednikom svih Hrvata“, dok istovremeno “napada ‘srpski svijet’ i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“.

“Postoji, ipak, jedna velika razlika. Vučić nikada sebe nije proglasio predsjednikom svih Srba, ali Srbi ga tako doživljavaju. Milanović je sebe proglasio predsjednikom svih Hrvata, a tako ga nitko ne doživljava“, dodao je Vulin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI