VULIN OPET UDARA I SIKTI! Milanoviću stigao žestoki odgovor: ‘ Ne bi smio biti na slobodi, pa on se hvali ustaškim podrijetlom’

Foto: Cropix

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je u Varaždinu komentirao optužnice koje Srbija diže protiv hrvatskih ratnih zapovjednika, naglasivši da Srbija na to nema pravo.

Milanović je istaknuo da su optužnice još jedan razlog za sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost da bi se “uskladio stav kako će reagirati”.

“Mi imamo instrumente da reagiramo. Beograd, predsjednik Aleksandar Vučić i njegovi suradnici su odlučili da je sada zgodan trenutak podići optužnice protiv četiriju hrvatskih ratnih zapovjednika, od kojih ja dvojicu osobno poznajem i mogu praktički garantirati, mogu dati ruku za njih da, recimo, nisu nacionalisti, da nisu odgovorni za ništa”, rekao je Milanović.

Naglasio je da uopće ne želi ulaziti u tu vrstu rasprave jer “Srbija nema pravo podizati takve optužnice”.

“Hrvatska će sutra optužiti njihovog aktualnog predsjednika, ako bude loše volje, zato što je divljao na teritoriju Hrvatske ’95. godine, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pjesmi Branka Ćopića, na kojoj su se navodno dogodila ta djela u kojima su navodno poginula neka djeca”, kazao je hrvatski predsjednik. Dodao je da mu je žao zbog toga, ali da za to neće odgovarati hrvatski zapovjednici iz Domovinskog rata.



Nije trebalo dugo čekati na odgovor iz Beograda. Oglasio se srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin. On je konstatirao da bi Srbija trebala podignuti optužnicu protiv hrvatskog predsjednika.

“Ako u Srbiji ima zakona, onda će protiv Milanovića biti podignuta optužnica za širenje vjerske i nacionalne mržnje. Čovjek koji se hvali ustaškim podrijetlom i pozdravlja progon Srba iz Hrvatske može biti predsjednik Hrvatske, ali ne bi smio biti na slobodi”, rekao je Vulin.

“Napadi na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića od strane predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića ne dolaze zato što Aleksandar Vučić ima zločin na savjesti, već zato što Hrvatska ima nepokajane zločine koje je Aleksandar Vučić otkrio i odbio ih prešutjeti”, izjavio je srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin, prenosi srpski Telegraf.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI