Vukovarski dogradonačelnik: Milošević bi trebao dati ostavku u Vladi. Dužnosnici SDSS-a trebali su se konzultirali s vlastima u Srbiji prije odlaska u Knin

Na nedavnim izborima za Sabor, sva tri SDSS-ova kandidata, među njima i Milošević, uvjerljivo su ponovo izabrani. Ali, njihov protivnik, dogradonačelnik Vukovara Srđan Milaković, predsjednik Demokratskog saveza Srba, uvjeren je da bi rezultati bili drukčiji da se izbori sutra održavaju.

Pupovac je morao znati da ovaj Miloševićev postupak neće naići na odobravanje u Srbiji. To, uostalom, ne odobravaju ni Srbi u Hrvatskoj. Svaki Srbin koji Oluju doživljava kao stradanje našeg naroda, ne gleda na to pozitivno.

Imamo primjere neslaganja čak i unutar SDSS-a, načelnik općine Borovo Zoran Baćanović i načelnik općine Jagodnjak Stevo Mlinarević na Facebooku su se javno izrazili, napisali su da su protiv odluke SDSS-a da se ide u Knin.

“Toga dosad u SDSS-u nije bilo, a sada su se njih dvojica usudila. Prekrupna je ovo stvar da bi se o njoj šutjelo. Poznato mi je kako razmišljaju SDSS-ovci, općenito Srbi na istoku Hrvatske, i siguran sam da Milošević nema podršku. Oni koji su mu prije mjesec dana dali glas, ne bi to učinili da su sutra izbori, Milošević ne bi ušao u Sabor”, procjenjuje Milaković.

Vukovarski dogradonačelnik tvrdi da je SDSS “izgubio legitimitet da predstavlja Srbe”.“Milošević bi trebao dati ostavku u Vladi, a to što je on napravio u Kninu imat će posljedice i na rezultate SDSS-a na lokalnim izborima iduće godine. Jer, to što će potpredsjednik Vlade Tomo Medved ići na komemoraciju u Grubore, neće ublažiti Miloševićevu gestu”, rekao je Milaković za Novi list.

Za njega bi logično bilo da su se dužnosnici SDSS-a konzultirali s vlastima u Srbiji.

“Odluka je uvijek na Srbima u Hrvatskoj, ali prirodno bi i razumno bilo da se prije donošenja ovako važnih odluka komunicira i surađuje s vlastima u Beogradu. Svakako bi korektno bilo da se s njima razgovaralo o odlasku na proslavu Oluje i uvažio stav srpskih vlasti”, zaključuje Milaković.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI