VUKOVAR GORI: Sudi se liječniku koji je ‘prijetio’ Stanimiroviću… Kome su Srbi dali podršku?

Facebook

Boro Savić: "Napišite da Srbi više cijene Horvatića nego Stanimirovića. Sve ovo oko našeg doktora obično je političko prepucavanje preko njegovih leđa. Smatram da je ovo politički marketing, čim vidim da je i Pupovac upleten".

Upravo traje suđenje vukovarskom liječniku, dr. Vladimiru Horvatiću i to zbog Facebook statusa upućenog Vojislavu Stanimiroviću, a koji je ocijenjen kao “prijeteći”.

Status kojim Horvatić podsjeća na Stanimirovićevu izjavu o “ustaškom bastionu” te ga i tom prigodom naziva četnikom o kojem ovise mandati u Saboru, uistinu nije nježan. Horvatić je zbog toga razapet po svim medijima, kako domaćim, tako i regionalnim.

Dr. Horvatić je, međutim, omiljeni liječnik kako hrvatskim, tako i srpskim pacijentima koji su mu svojedobno pružili potporu i pokušali ga zaštititi od hajke:

Jedna od njih je i djelatnica bolnice R. (podatci poznati redakciji) koja je u 28 godina imala priliku upoznati doktora:

– Horvatića znam i kao liječnika, i kao čovjeka. Nikada, ali nikada ne bih otišla kod nikoga drugog jer je moje povjerenje u njega beskonačno. On je vrhunski specijalist i humanist koji nikada nije pravio razlike među pacijentima. Napominjem, ja govorim o svom iskustvu – kazala je R. koja možda nije ni slutila da je njezino mišljenje gotovo identično svim ostalim mišljenjima pripadnika srpske nacionalne manjine iz Vukovara i okolnih mjesta. Naročito pogođen zbivanjima oko doktora Horvatića bio je Đ. (podatci poznati redakciji):



– Od reintegracije na ovamo, Horvatić i ja smo kao braća. To su, zapravo, njegove riječi, tako on zna reći u društvu. Odgovorno tvrdim da 80 posto Srba želi ići upravo njemu na liječenje. Pa, ja sam k njemu na pregled odveo i našeg popa! Nikada, nikakvu razliku nije pravio među ljudima. Cijela moja obitelj kod njega se liječi. Kad je bio u HDSSB-u, nakon izbora je rekao kako bi on sigurno prošao da su Srbi imali pravo glasa. Pa, eto… I to vam nešto govori.

Vukovarski Srbin Boro Savić nije želio skrivati identitet i u redakciju se javio samoinicijativno:

– Napišite da Srbi više cijene Horvatića nego Stanimirovića. Sve ovo oko našeg doktora obično je političko prepucavanje preko njegovih leđa. Smatram da je ovo politički marketing, čim vidim da je i Pupovac upleten. Sve se uvijek prelomi na nama, malim ljudima, a sada vidim i preko našeg doktora. Ostavite ga na miru – kazao je Boro Savić.

Osim pripadnika srpske nacionalne manjine, Horvatiću su pred sudom dali brojni prijatelji koji su transparentima dali do znanja što misle o optuženom, a što o onome koji tuži. Tako jedan od natpisa podsjeća na Stanimirovićeve riječi o “bolnici kao posljednjem ustaškom bastionu”…

Suđenje je u tijeku…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI