VUKAS PORUČIO GRBINU DA NE BUDE KUKAVICA: ‘Neka donese odluku o dva Kluba, ali nemoj se skrivati’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Jedan od četvero izbačenih zastupnika SDP-a Nikša Vukas ne očekuje da će se na današnjoj sjednici Glavnog odbora te stranke dogoditi nešto spektakularno.

“Predsjednik stranke nas je doveo u ovakvu situaciju i on ima legitimitet riješiti situaciju i bez Glavnog odbora. Mislim da se ne treba skrivati iza njih i Predsjedništva, mora odluke donijeti sam”, poručio je Vukas predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu.

“Pitanje je legitimiteta Glavnog odbora kad izbaciš 14 članova iz Odbora. Ako nemaš većinu u Glavnom odboru, ideš na unutarstranačke izbore. Čemu dovoditi članove Glavnog odbora u zaključke koji nisu skroz transparentni jer već sad dio članova Odbora ne slaže se s političkim brisanjem tri do pet tisuća članova u Hrvatskoj”, kazao je Vukas pa nastavio:

“Nije za to Glavni odbor digao ruku i dao podršku predsjedniku. Bilo je riječi da će se detektirati pojedinci koji su radili štetu stranci prije izbora, takvima ni nije mjesto u stranci, ali da ti obmaneš članove Glavnog odbora da treba raspustiti organizaciju u Zagrebu, Zadru, Brodsko-posavskoj i onda poslije toga radiš osobni obračun s ljudima s kojima imaš osobni animozitet. Grbin je nakon 10 dana što je izabran za predsjednika krenuo je unutarstranačku pobunu, rušio rejting stranke, završilo je kako završilo”, oštar je Vukas.

“Ako imaš mišljenje da si non stop s nekim u sukobu, doveo si stranku kao neku vrstu taoca, donesi sam odluke, preuzmi rizik i okončaj situaciju u koju si nas doveo”, poručuje mu Vukas. Dodaje kako ne mogu postojati dva paralelna vodstva stranke.



“Grbin je godinu dana imao apsolutnog mira. Racionalni predsjednik ne raspušta organizacije uoči lokalnih izbora. Neka kaže imenom i prezimenom tko ga je opstruirao, njima nije mjesto u stranci”, poručuje mu Vukas. Kazao je i kako s Grbinom nije bilo komunikacije od početka te da više nikome nije zanimljivo što se događa u SDP-u. Smatra kako je najgori scenarij da se SDP raspadne na dva Kluba.

“Neka Grbin ne bude kukavica, neka donese odluku o dva Kluba, ali nemoj se skrivati. Kako ćeš sutra rješavati probleme u državi ako si se zapleo u svoj Poslovnik? Nepošteno je da se predsjednik stranke skriva iza Glavnog odbora. On mora imati njihovu podršku. Ni danas se neće ništa riješiti. Doći će s istim prijedlogom, ponovit će se scenarij sa zadnje sjednice Kluba, opet ćemo imati trakavicu. Mislim da se danas ništa ključno neće riješit”, zaključio je Vukas za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI