VUČKOVIĆ KOMENTIRALA TOLUŠIĆA: Otkrila i neke nepoznate detalje! ‘Dva su mu natječaja odbijena, govorio je i o nekim pritiscima’

Foto: Bruno Konjević/Cropix

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić uhićen je jutros u akciji USKOK-a  i policije.  Ministri su nakon sjednice Vlade komentirali taj događaj koji bi opet mogao zatresti političku scenu Hrvatske. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je kazala da se Tolušićev OPG javio na četiri natječaja. Dobio je oko 2,5 milijuna kuna na prvom natječaju na koji se javio, na kojem nije bilo rangiranja, a u konačnici mu je isplaćeno 1,4 milijuna kuna. Dva natječaja su mu odbijena, a jedan još nije okončan.

O istrazi protiv svog prethodnika ja kazala: “Poznato mi je ono što sam pročitala u medijima, koliko vidim riječ je o ranoj fazi istrage, radi se o dva natječaja za koje je zaduženo Min poljoprivrede i Agencija za plaćanje, jedan je iz tzv, vinske omotnice a drugi iz programa ruralnog razvoja”.

Kazala je i kako je točna informacija da je uhićen i djelatnik Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede na području Virovitičko-podravske županije.

 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI