VUČIĆA ISPROVOCIRALO PISANJE HRVATSKIH MEDIJA: ‘Nisam ja stvorio ‘Oluju’, Tužiteljstvo želi da se pronađu ubojice s Petrovačke ceste’

Foto: Ivana Batev/Cropix

Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića isprovociralo je pisanje hrvatskih medija pa se oglasio u četvrtak te rekao kako nije on “stvorio Oluju”, već da Tužiteljstvo za ratne zločine želi da se pronađu ubojice s Petrovačke ceste, objavio je N1 Srbija.

Uvjeren je da “nekome smeta u Hrvatskoj” i upitao je kome on to smeta te zašto mu se ne dozvoli da posjeti Jasenovac.

“Kome smetam, jesam li rekao neku ružnu riječ o bilo kome? Svi svojim putem, ali nemojte mene tjerati, ja neću na more – ja hoću u Jasenovac, a vi mi ne date. Zašto?”, rekao je Vučić.

Dodao je kako je u Jasenovcu počinjen “magnum crimen” (velik zločin), a da je sav njegov grijeh u tome što je htio položiti jedan cvijet.

“A druga krivica je što kažu da je ‘Vučić stvorio Oluju’, a nisam ja, već je Tužiteljstvo za ratne zločine željelo da se pronađu ubojice djece i staraca na Petrovačkoj cesti. Četvero djece je tamo ubijeno. Puno godina traje istraga – želite da ubojice djece prođu nekažnjeno? Želite li to i to nazivate provokacijom? Pa, kako vas nije sramota?”, naglasio je Vučić.Facebook Comments

Loading...
DIJELI