VUČIĆ USTVRDIO DA SE PROTIV NJEGA IZ HRVATSKE VODI KAMPANJA: ‘Izmislili biste vi nešto drugo, samo da bi Srbi bili krivi za nešto’

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će tijekom idućeg tjedna otići u kratki posjet predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.

Najavio je i da će 13. rujna u Beograd doći njemačka kancelarka Angela Merkel te da će krajem rujna u Srbiju doći i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Naglasio je da Srbija “nije zainteresirana za rušenje nezavisnosti ni Crne Gore ni Hrvatske ni Bosne i Hercegovine, niti bilo koje druge zemlje u regiji”.

Ustvrdio je kako je nakon ustoličenja mitropolita Srpske pravoslavne crkve Joanikija na Cetinju, započeta “orkestrirana i dobro organizirana kampanja protiv Srbije i njega osobno”.

Rekao je i da su počeli napadi iz Hrvatske i Crne Gore, i da je pročitao da su ga “pojedini strani predstavnici” optužili da preko SPC-a “želi stvarati veliku Srbiju”, ali i za “partnerstvo” s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.



Vučić je dodao da sintagma “srpski svijet”, koju koristi ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, nije dio službene politike države Srbije.

“Nikada to nisam izgovorio, a neću reagirati na oštriji način, jer da nije izgovorio ‘srpski svijet’, izmislili biste vi nešto drugo, samo da bi Srbi bili krivi za nešto”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, bilo bi pronađeno dovoljno razloga zbog kojih bi Srbi bili krivi i zbog kojih bi Srbi trebali snositi odgovornost za sve što se događa u cijeloj regiji.

“I ta politika svaljivanja krivice na Srbe gdje god da se nalaze i ma šta god da čine i ne čine je politika prošlosti i politika na kojoj ustraju svi oni koji su rušili ne samo Srbiju, već i srpski narod, dajući sebi za pravo sve ono što Srbima nikada nisu dali za pravo”, rekao je Vučić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI