VUČIĆ U PUNOJ FORMI: Teatralno odgovarao na pitanje i poručio Hrvatima: ‘Neka me puste do Jasenovca pa mogu da me hapse zbog 95.godine’

Foto: Guliver / Roman Vondrous/CTK via AP

Aleksandar Vučić,  predsjednik Srbije na svečanom otvorenju Sajma šljiva u Osečini u zapadnoj Srbiji osvrnuo se na reakcije iz Hrvatske o optužnicama protiv hrvatskih pilota, ali i još jednom na željeni posjet Jasenovcu koji još nije uspio ostvariti pa je tako zavapio da je “spreman i na hapšenje, samo da ga puste da položi cvijet u Jasenovcu”.

Opet je bio jedan od njegovih dobro poznatih teatralnih nastupa.

Vučiću je bilo postavljeno pitanje a glasilo je ovako: “Hrvatski mediji nastavljaju kampanju protiv vas, sad najavljuju neku optužnicu, hapšenja. Čak je Plenković rekao da će zaštititi te pilote koji su u optužnici Srbije za Petrovačku cestu. Pa jel imaju oni nečim drugim da se bave sem (osim) Srbijom?”.

“Da najlakše odgovorim na vaše poslednje pitanje. Pogledajte šta je sve izazvala jedna mala želja da položim cvet na Jasenovački cvet. Nijednu tešku reč nisam rekao. Ništa loše ni o kome od njih nisam rekao, kao što oni govore o nama, o meni. Nijednu. Samo sam želeo da položim cvet”, odgovara Vučić.

Pogledajte kakvu je to histeriju izazvalo. Kažu da će da hapse? Zbog čega, zbog reči iz ’95.? Može, ja sam spreman. Samo neka me puste do Jasenovca da položim cvet. Takvih optužnica možemo mi 20 da protiv njihovih čelnika podnosimo. To je tako glupo i besmisleno da nemam reči da se takvim glupostima čovek bavi. Ali vezano za to, kao što vidite, nemam problem. Samo me pustite da položim cvet. Anda vi svoj posao, a mi ćemo svoj posao. I nema tu velike filozofije”, rekao je Vučić.



Srbijanski predsjednik Vučić imao je namjeru 17. srpnja posjetiti spomen područje Jasenovac, na kojem je u Drugom svjetskom ratu bio ustaški koncentracijski logor u kojem su ustaše tadašnje samoproglašene Nezavisne Države Hrvatske držale zatočenima i ubijale Srbe, Židove, Rome, hrvatske antifašiste.

No posjet je bio zamišljen kao privatni te nije bio najavljen. Hrvatske vlasti stoga su odbile mogućnost posjeta navodeći da nije sukladan uobičajenoj diplomatskoj praksi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI