Vučić: “Srbiju nitko ne može pokoriti”

screenshot

U nedjelju navečer u Nišu održan je Dan sjećanja na žrtve bombardiranja SR Jugoslavije sa središnje državne komemorativne svečanosti te je tamo predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija nikada neće biti članica NATO saveza.

“Narod Srbije dostojanstveno je donio odluku da ne želi članstvo u NATO-u i da je vojna neutralnost naš prirodni izbor”, rekao je Vučić u Nišu i poručio da Srbija neće u NATO jer želi biti “svoj na svome i ništa više” jer je danas “jača nego ikad”.

Podsjetivši na stradanje oko 2.500 civila tijekom “NATO-ove agresije”, što je u Srbiji postao službeni naziv za zračne udare i bombardiranje tadašnje SR Jugoslavije 1999. godine, Vučić je naglasio da će smrt civila, a poglavito sedamdesetdevetero djece, “uvijek biti zločin”.

“Za nas će uvijek biti zločin, a za njih čak i ako to hoće priznati – samo pogreška, uz koju ponekad dodaju – tragična. Na to nikada nećemo pristati, nemamo prava pognuti glavu i sebi reći pogreška, jer bi to značilo da i vlastite živote doživljavamo kao pogrešku. Naš narod nije greška”, rekao je Vučić. Poručio je da su Srbi “brojčano mali narod, narod spreman na žrtvu, ali i na pomirenje”.

“Nikome ne prijetimo, samo hoćemo čuvati svoje nebo i sami štititi i braniti svoju zemlju. Za to imamo sve više snage i sve više mogućnosti, jer Srbija je danas desetorostruko jača nego 1999. i 20 puta jača nego 2008. godine”, naglasio je Vučić.



Vučić je istaknuo da kao što “ni oni ubijani u Jasenovcu, Jadovnu, Prebilovcima, operaciji Oluja, nisu bili pogreška već namjera nekih da nas u potpunosti unište” istaknuo kako “budućnost i život” moraju biti “prvi zadatak i naš najvažniji cilj”. Vučić je poručio da Srbiju nitko ne može pokoriti, rekavši kako je Srbija svima spremno pruža ruku, ali da “drugi ne žele srpsku ispruženu ruku već našu pognutu glavu”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI