VUČIĆ RASTRGAN! EU GA NATJERALA DA PREKINE SURADNJU S RUSIMA! Srbi mu ovo neće oprostiti, doveo im zemlju u grozan položaj

screenshot

Za srbijasnkog predsjednika Aleksandra Vučića, nastupili su crni dani.

Najcrnji scenarij kojega se pribojavao od dana potpisivanja pretpristupnih pregovora za EU, počeo se ostvarivati.

Vučić je, naime, bio uvjeren kako će svoju zemlju učiniti europskom članicom, a pritom ostati u dobrim odnosima sa prijateljskom Rusijom.

EU i Putin istovremeno gube strpljenje

No, kako se približavaju otvaranja poglavlja za ulazak u članstvo, Europa i Putin istovremeno gube strpljenje i vrše pritisak na Aleksandra Vučića.Ruski predsjednik, jasno, Srbiji daje do znanja da pristupanjem uniji njegovu zemlju zauvijek gube kao partnera na svim poljima, te inzistira potvrdu srpske lojalnosti konačnim priznanjem Krima.

Osim toga, zube je pokazao i slanjem ruskog pripadnika tajne službe u misiju prikupljanja podataka o srpskom naoružanju, što je ovih dana odjeknulo pod imenom “špijunska afera u Srbiji”.

S druge strane, Europska unija ne gleda blagonaklono na vojnu suradnju Rusije i Srbije, pa je otvoreno zatražila prekid naoružavanja Vojske Srbije na ovaj način.

Popustio pod pritiscima EU i prekinuo naoružavanje

Aleksandar Vučić je, jasno, bespogovorno poslušao i vrlo neugodno iznenadio tamošnju javnost obznanjivanjem o trenutačnom prekidu kupovine oružja.

Pritom je istakao kako je odluka da se stane s nabavkom novog naoružanja isključivo odluka Srbije, te odbacio navode da je to posljedica pritisaka na Srbiju zbog suradnje s Rusijom.

“Uvijek je naša odluka. Ali, kada donosite odluke, suočavate se s mnogim kriterijima. Snaga vojske je najvažniji, druga je financijska mogućnost, a treće politička situacija u svijetu”, pokušao se izvući Vučić, no malo tko mu je povjerovao.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI