VUČIĆ PRIVATNO HTIO POSJETITI JASENOVAC I PAKRAC? U hrvatskoj Vladi rekli: ‘To mu neće proći!’

Foto: Ivana Batev/Cropix

Prema neslužbenim informacijama, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je u nedjelju privatno posjetiti Jasenovac i Pakrac, no navodno mu hrvatske vlasti neće  dopustiti ulazak u zemlju.

On je, prema neimenovanim izvorima iz hrvatske vlade, kontaktirao predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatni posjet Jasenovcu, odnosno spomen-području na kojem se u vrijeme NDH nalazio ustaški koncentracijski logor u kojem su stradali brojni Srbi u Drugom svjetskom ratu, piše Jutarnji list.

Vučić je pozvao Pupovca da mu se pridruži i rekao da, ako smatra da je potrebno, o njegovu posjetu obavijesti hrvatsku vladu.

Pupovac je to i učinio, a u vladi su ostali konsternirani načinom na koji je srpski predsjednik planirao napraviti kaos u Hrvatskoj.

Bez službene obavijesti hrvatskim vlastima, bez koordinacije s veleposlanstvom, Vučić je htio prijeći granicu iz Bosne i Hercegovine, odnosno njezina entiteta Republike Srpske, i doći oko 11 sati u Jasenovac, a potom oko 14 sati i u Pakrac.Iz vlade su neslužbeno naveli da Vučić nije poštovao nijedan protokol, da je sve htio napraviti mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima te da je sa svojim TV ekipama htio prijeći hrvatsku granicu i ovdje raditi što želi.

Kako su istaknuli iz hrvatske vlade, jasno su mu rekli “ne” te poručili da Vučiću ideja “srpskog sveta” ovdje neće proći, piše Jutarnji list.

O svemu tome, Vučić se još nije oglasio, kao ni srpski mediji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI