VUČIĆ POKAZAO SVOJE OSJEĆAJE: ‘Nisam pijan ni lud, a ni sasvim glup! Dogodi vam se, živ ste čovjek, da emotivno reagirate’

Foto: Guliver Image/AP Photo/Darko Vojinovic

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić priopćio je u ponedjeljak da će u utorak ipak otputovati u Tiranu, unatoč tome što se prethodno ljutio na Europsku uniju i odluci da ne sudjeluje na sastanku na vrhu EU-Zapadni Balkan 6. prosinca.

“Nisam siguran, ali svakako će nekakve koristi biti od mog odlaska u Tiranu. Ako ne bih otišao, sigurno bi bilo velike štete za Srbiju”, rekao je Vučić novinarima na poligonu u Nikincima, gdje je održana vojna vježba pripadnika Vojske Srbije.

Vučić je prošlog tjedna najavio da neće sudjelovati na planiranom summitu između EU i šest zemalja Zapadnog Balkana početkom prosinca u Tirani, ljut zbog toga što je kosovska vlada za ministra izabrala umjerenog srpskog političara umjesto osobe blisko povezane s vladajućom strankom u Srbiji, zbog čega je oštro kritizirao mlaku reakciju EU.

Osvrčući se na to zašto se predomislio i ipak odlučio putovati u Tiranu, Vučić je rekao kako bi izostanak sa sastanka na vrhu bilo štetan po Srbiju.

“Neodlaskom bih pokazao da je moja sujeta veća, ali bilo bi velike štete po zemlju i u smislu privlačenja investicija. Imamo i obvezu zahvalnosti zbog 165 milijuna eura koje ćemo (od EU-a) dobiti za energetiku”, rekao je Vučić.



Istaknuo je da će u Tirani biti “mnogo dobrih razgovora” za građane Srbije, među kojima i o besplatnom roamingu između zemalja EU-a i Zapadnog Balkana.

“Neophodno je primijeniti Briselski sporazum kojim je previđena obveza kosovskih vlasti da formiraju Zajednicu srpskih općina kao i poštivanja prava srpskog naroda na Kosovu”, naglasio je.

Vučić se ranije danas u Beogradu sastao s posebnim predstavnikom Europske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

“Emocije ponekad obuzmu čovjeka i ne znate kako reagirati kada netko mjesecima stalno proizvodi krize. Dogodi vam se, živ ste čovjek, da emotivno reagirate. Pritom je sve što sam rekao istina. Jer nisam, iako se mnogima čini, ni blesav, ni pijan ni lud, a ni sasvim glup”, zaključio je predsjednik Srbije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI