VUČIĆ OPET IMAO SVOJ SHOW, MALO SE I POŽALIO: ‘Ja njega sam pomalo i ljubomoran, a mene zovu samo zbog jedne stvari’

Foto: Thomas Imo/Guliver Image

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Palači Srbiji primio predsjednika Azerbajdžana Ilhama Alijeva, a tom je prilikom potpisano sedam dokumenata koji bi trebali doprinijeti unaprijeđenju strateškog partnerstva dvije zemlje.

Vučić i Alijev istaknuli su na zajedničkoj konferenciji za novinare da se dvije zemlje međusobno podržavaju na međunarodnoj areni jer obje moraju braniti svoj teritorijalni integritet.

Alijev istaknuo da četiri rezolucije Savjeta sigurnosti UN-a koje su pozivale da vojska Armenije napusti Nagorno Karabah, nisu 28 godina primjenjivane te da je na kraju Azerbajdžan morao silom vratiti suverenitet nad tim teritorijima. Alijev je rekao da su plin i električna energija nove mogućnosti za suradnju sa Srbijom.

Vučić je rekao da je Alijev postao najpopularniji predsjednik u Europi i da sada za njega svi uvijek imaju vremena jer im treba azerbajdžanski plin.

“Ja sam malo na njega ljubomoran. Mene zovu samo oko Kosova, kad me netko treba lupiti po glavi”, rekao je Vučić.



Predsjednik Srbije iskoristio je priliku i lobirati za litij: “Srbija je mala i nema plin. Mi imamo litij. Ali mi smo geniji koji su se jedini u Europi odrekli u ovom trenutku litija.”

Vučić je najavio i da će do kraja godine otići u neformalnu, ali radnu posjetu Azerbajdžanu kada će s Alijevim nastaviti razgovore o suradnji u području energetike.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI