VUČIĆ ODGOVORIO PLENKOVIĆU I MILANOVIĆU: ‘Nemojte nas tjerati da vam se ispričavamo što ste nam protjerivali stotine tisuća ljudi’

Foto: Milos Tesic/ATAImages

“Tko vodi jalovu politiku, vidi se po rezultatima”, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić premijeru Andreju Plenkoviću, koji mu je netom prije toga poručio s obilježavanja vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu da se ostavi jalove politike prošlosti.

“Tko vodi jalovu politiku, vidi se po rezultatima. Neću više ni riječ, osim pred kraj godine, kada budemo analizirali i uspoređivali rezultate”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje u vezi s izjavama hrvatskog predsjednika i premijera koji su danas naveli kako neće dozvoliti da se dovodi u pitanje legitimnost Oluje, a Srbiji poručili da odustane od jalove politike prošlosti.

Vučić je istaknuo kako Srbija želi najbolje i najbliže odnose s Hrvatskom, ali neće zaboraviti ni Jasenovac, Jadovno, Prebilovci, ali ni Oluju i Bljesak. Dodao je kako se “ne želi stidjeti svojih žrtava, kolona izbjeglih, nedužnih ljudi, krivih samo zato što su Srbi.”

“Naprotiv, tim ljudima se ponosimo i oni koji su preživjeli donijeli su ovdje svoje veliko krajiško srce i doprinose i danas uspjesima Srbije”, naveo je Vučić.

“Ako je to politika prošlosti, mogu da je zovu kako hoće, ja mislim da je to politika odgovornosti i budućnosti. A tko vodi jalovu politiku i politiku prošlosti – možemo se usporediti pred kraj godine, da usporedimo, pa neka naši građani prosuđuju i odlučuju”, poručio je Vučić.



Vučić je ponovio da je Srbija uvijek spremna na svaku vrstu razgovora, dogovora, suradnje.

“Ali, nemojte nas tjerati da vam se ispričavamo što ste nam protjerivali stotine tisuća ljudi jer to drugačija Srbija, nova Srbija, promijenjene političke generacije, neće prihvatiti”, rekao je Vučić.

Podsjetimo, Andrej Plenković je iz Knina u četvrtak poručio Srbiji da se ostavi jalove retorike prošlosti.

“Ali velikodušnost u pobjedi ne znači da ćemo ikad ikome dopustiti da dovodi u pitanje legitimnost Oluje ni obrambeni karakter Domovinskog rata. To je poruka i našoj susjednoj zemlji Srbiji, koja je po meni trebala napustiti jalovu retoriku prošlosti, suočiti se sa svojom odgovornošću i okrenuti se politici pomirenja i budućnosti”, poručio je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI