Vučić o Putinu nakon sastanka: ‘Previše je on mudar i velik da bi rekao nešto direktno o Kosovu!’

U utorak je održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Rusije Vladimira Putina u Moskvi, gdje će Vučić biti gost na odgođenoj Paradi pobjede povodom 75 godina od kraja Drugog svetskog rata.

Vučić je izjavio da su imali veoma dobar razgovor o svim ključnim političkim pitanjima, a prije svega o Kosovu i cjelokupnoj situaciji u regiji i svijetu.

“Pričali smo o svim idejama u svijetu i načinima za rješavanje kosovskog problema, i, ako mogu tako reći, Putin je na jedan mudar način iskazao svoje mišljenje, prije svega, poštujući stavove Srbije. Rusija poštuje Srbiju i tu nema nikakve sumnje”, rekao je Vučić na pitanje novinara je li mu ruski predsjednik savjetovao kako dalje nastupati po pitanju kosovskog pitanja na međunarodnoj sceni.

Njemu je, dodaje, bilo važno čuti Putinove stavove o Kosovu.

“Suviše je Putin mudar i velik da bi nešto radio direktno, ali na pametan način zna ukazati na određene stvari i na tome sam zahvalan”, istaknuo je Vučić.



Predsjednik Rusije potvrio je da će doći u Srbiju u listopadu, prenio je Vučić. “Bit će to veličanstven događaj, kada budemo otvarali Hram Svetog Save”, rekao je Vučić.

To će, kaže, biti i dani koji će potvrditi zajedničku borbu srpskog i ruskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI