Vučić: Nemojte nas tjerati da slavimo zajedno s vama ubijanje Srba

Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u utorak, na središnjoj državnoj komemoraciji Srbima stradalima u akciji “Oluja”, kako je njegova zemlja za pomirenje ali da neće trpiti poniženje.

“Nećemo slaviti tragediju srpskog naroda, ubijanje srpskih civila, ubijanje srpske djece, ne pristajemo na poniženje. Pomirenje – da, ali poniženje – ne”, rekao je Vučić na mostu u Sremskoj Rači, gdje je simbolično priređen program u znak sjećanja na stradale u “Oluji” prvih dana kolovoza 1995.

“Nemojte nas tjerati da slavimo zajedno s vama ubijanje Srba, govoreći nam kako su ovo veliki koraci naprijed. Slavite vi što god hoćete, radujte se, a mi ćemo tugovati za našim Krajišnicima, Dalmatincima, Kordunašima, Banijcima…za svima onima koje ste s radošću protjerali s njihovih stoljetnih ognjišta”, rekao je Vučić.

On je naglasi kako “Srbija više nikad neće biti tako slaba” da bi se mnogi u regiji tome mogli radovati i time biti zadovoljni.

Komemoraciji na mostu u Sremskoj Rači prisustvuje državni vrh Srbije, patrijarh SPC-a Irinej, predstavnici Republike Srpske i Srba iz Hrvatske.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI