VUČIĆ KOMENTIRAO PODIZANJE OPTUŽNICE PROTIV HRVATSKIH PILOTA: ‘Za mene je tih osam zaklopljenih očiju veća svetinja od svih napada na mene’

Foto: Guliver / Roman Vondrous/CTK via AP

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u nedjelju se osvrnuo na optužnice protiv hrvatskih pilota.

“Ponosan na činjenicu da je netko imao hrabrosti poslije 27 godina da traži odgovornost za ubijenu srpsku djecu i ubijene srpske starce, posebno za ubijenu srpsku djecu. Ta djeca su imala 7,9,11 i 13 godina koja su pobijena na Petrovačkoj cesti, ta djeca nisu počela živjeti”, istaknuo je.

Istaknuo je kako “nitko nema ništa protiv Hrvata, ali ima protiv zločinaca koji su ubili djecu”.

“Ja nemam problem s tim da sam vam kriv za sve na svijetu, za mene je tih osam zaklopljenih očiju veća svetinja od svih napada na mene i državu koju vodim i na moju obitelj i sve drugo, jer ako nismo u stanju da zaštitimo djecu i formalno i materijalno i pravno, onda ne treba da postojimo kao država, ne zaslužujemo da postojimo kao država”, istaknuo je.

“Nadam se da će zločinci odgovarati, oni koji su stvarno ubijali djecu i proglašavani poslije za junake”, naglasio je srbijanski predsjednik Vučić.



Ministarstvo pravosuđa i uprave RH priopćilo je u subotu kako od nadležnih srbijanskih tijela nije zaprimilo službenu informaciju o podizanju ili potvrđivanju optužnica protiv četvorice pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koje srbijanska strana navodno tereti za počinjenje ratnih zločina na području Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, u subotu je objavljeno kako je Apelacijski sud u Beogradu potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica srpskog Tužiteljstva za ratne zločine protiv četvorice časnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za “ratne zločine počinjene u vojno redarstvenoj akciji Oluja 1995. godine”.

Vladimir Mikac, Zdenko Radulja, Željko Jelenić i Danijel Borović terete se za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI