Vučić je optimističan: Za godinu dana prestići ćemo Hrvatsku po BDP-u, a za šest godina i po plaćama. Ostali su odavno iza Srbije

screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na Pink TV-u u emisiji ‘Hit tvit’ gdje je govorio o aktualnim temama – pitanju Kosova, napetosti na relaciji Beograd-Podgorica, napadu na Sergeja Trifunovića, ali i o Hrvatskoj.

Vučić tvrdi da Hrvatska ima bolji životni standard, ali da nas Srbija sustiže.

“Prestići ćemo Hrvatsku brže nego što smo očekivali. Za godinu dana po BDP-u, a za šest godina i po plaćama. Sve ostale zemlje regije odavno su iza nas”, poručio je srbijanski predsjednik.

Vučić kaže da ne postoji opravdanja za napad na Trifunovića.

“Za mene je užasno da su političari fizički napadani, to zaslužuje svaku osudu. Država je brzo reagirala. Tko je tu kome što opsovao, u to ne bih ulazio. Pa čak i da je opsovao, nemate pravo koristiti silu i zato je strahovito važno da je policija uhitila napadače”, kaže Vučić i nastavlja:



“Nitko nema pravo napasti Trifunovića! Njegova politika suprotna je svemu što osobno zastupam, ali to ne znači da mu netko može prijetiti i da ga ugrožava.”

Srbijanski predsjednik kaže da nema milosti za pedofile i ‘siledžije’ te da takve stranačka iskaznica neće spasiti.

Pohvalio se da će ovih dana više od 1,3 milijuna srbijanskih građana dobiti 100 eura pomoći od države uslijed korona krize, a kad je u pitanju kriza oko Kosova, Vučić kaže da je Srbija tu u teškoj situaciji.

“Mi smo poraženi 1999. godine. Zna se što smo potpisali. Još značajnije jest ono što se događalo 2004. godine, pa 2008. proglašenje neovisnosti i 2010. kad smo dobili presudu Međunarodnog suda pravde. To su užasno teški tereti. Nalazimo se u teškoj situaciji i moramo gledati kako da čuvamo mir i prosperitet. Tu pronaći sredinu je jako teško”, uvjerava Vučić.

Građani Srbije, kaže Vučić, mogu ući u Srbiju, ali samo ako će idućih 14 dana biti u karanteni, pa po njemu granice kao da su zatvorene, prenosi Jutarnji list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI