VUČIĆ JE NATO SAVEZU DAO ROK OD 24 SATA DA REAGIRA NA KOSOVU: Spomenuo je Zorana Milanovića i Hrvatsku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o navodnim uvredama koje u posljednje vrijeme stižu na njegov račun.

Posebno se dotaknuo predsjednika Zorana Milanovića koji je uoči sastanka Opće skupštine UN-a održao predavanje na Sveučilištu Columbia i rekao da je Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih.

“Neću odgovarati na osobne uvrede ni na koji način. On govori ti imaš svog glasnogovornika, pa onda vi imate 500 glasnogovornika, pošto dnevno imate 120 tekstova protiv mene. Nemate temu nijednu, ja sam za vas svjetski neprijatelj broj jedan. Sve sam ono što bi svi željeli da nikada ne bude na čelu Srbije. Sve ono što svaku njihovu priču pobija oslikava, a slučajno sam ja potomak tih koji su na takav način stradali s očeve strane. Također, računali su da ulaskom u EU postaju centar okupljanja, i da kako mahnu rukom Srbija ide dolje u bunar, a svi ostali gore. Srbija 2013. godine ima 32,9 milijarde ukupnu vrijednost BDP. Oni su tada bili 16 milijardi ispred nas. Kada bude završena ova godina mi ćemo biti na 51,8, oni na 52. Evo vi sami recite, došli smo na 52:52 sa zemljom koja prima velike količine novca iz europskih fondova”, kazao je Vučić pa krenuo govoriti o Crnoj Gori.

“Crna Gora je 2014. godine bila ispred nas, imali su za 166 eura veću plaću, a danas mi imamo veću plaću za 30 eura od njih. Što bi to nekome odgovaralo? Pritom imamo bolju industrijsku strukturu, raste IT sektor, bolju poljoprivredu, zbog čega bi se njima to dopalo? Trebamo se baviti ekonomskim rezultatima, da se hvalimo svima, to je moj odgovor svima koji govore da se stalno bavim rezultatima zemalja u regiji”, rekao je Vučić i počeo pričati o svojoj majci.

“Majka mi ne kaže ništa, što može reći. Ne događa se svima isto, nikada ništa slično ovome niste mogli čuti, to je prvi trik koji je uspio. Uopće ne želim govoriti o sebi, suština je Srbija i rezultati”, rekao je Vučić.



Opisao je stanje na Kosovu.

“Srbija je samo podigla borbenu spremnost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritorij Kosova i Metohije, jer po Kumanovskom sporazumu nema pravo to učiniti. Nama je mir najpotrebniji. Čekat ćemo da reagira NATO, tek ako se to ne dogodi u roku od 24 sata, Srbija će reagirati jer neće dozvoliti pogrom Srba na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vučić.

Dodao je kako ne želi da zbog neiživljenog političara iz Prištine koji se igra svojim safari vozilima zagorčava život blokirajući administrativne prijelaze Albancima iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju.

“Gledamo kako poduprijeti naš narod i čvrsto stojimo uz naš narod na Kosovu i Metohiji”, kazao je Vučić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI