VUČIĆ IZGOVORIO NEŠTO ŠTO NE ŽELIMO ČUTI: ‘Mali čovjek s Balkana priča o svjetskom ratu, i bit će još gori’

Foto: Ivana Batev/Cropix

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon summita Europske unije i Zapadnog Balkana, koji je održan u Bruxellesu, govorio je na konferenciji za medije u tajništvu predsjednika na Andrićevom vencu u Beogradu.

Komentirajući kandidature Ukrajine i Moldavije, ustvrdio je kako Balkan tamo nije bio važan a upozorio i na moguću eskalaciju sukoba.

“Vjerujte mi, ne dođe li do primirja poslije Donbasa, imat ćemo gori svjetski rat nego što je bio drugi. Mali čovjek sa Balkana to govori. Nadam se da će početi sa mirovnim pregovorima, inače odosmo svi”, poručio je Vučić u mračnom tonu dodajući i kako je u europskim medijima izbrojao  2629 članaka u europskim medijima u kojima se navodilo da Srbija ugrožava mir na Zapadnom Balkanu.

Komentirajući situaciju s Kosovom, Vučić je zaključio i kako Europa želi pet problema kao što je Cipar iako su govorili da ne žele da se takvo nešto ikad ponovi.

“I moram reći da su u ovoj kritici i svemu birali riječi i način na koji su to radili. Jer ja znam koliki je bijes prema nama mnogih od njih. Mnoge zemlje EU su u direktnom ratu protiv Rusije. Šalju haubice, avione, S-300 Ukrajini, i što mislite kako će  se odnositi prema nama? Oni nisu u našim cipelama kao što mi nismo u njihovim, i zato je naša pozicija izuzetno teška. Hoće li biti lakša? Pa neće”, rekao je  Aleksandar Vučić pesimistično. 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI