VUČIĆ DRAMATIČNO NAJAVIO PA UDARIO NA ZAPAD: ‘Sprema se nova Oluja, ali mi je nećemo dopustiti’! ‘Zapad misli da je jako pametan’

Foto: Ivana Batev/Cropix

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je  da je odluka kosovskih vlasti o tablicama donesena s ciljem da se protjeraju Srbi sa sjevera Kosova, dok je odluka o osobnim iskaznicama uskraćivanje prava ulaska na Kosovo.

“Mi smo uvijek spremni za dijalog, dok neki drugi nikada nisu spremni za suštinski dijalog, ali imaju podršku zapadnih sila. Riječ je o tome da su donijeli dvije odluke u svojim institucijama. Jedno je skraćivanje prava ulaska s osobnim iskaznicama na Kosovo… Druga odluka je donijeta s jedinim ciljem: da se protjeraju Srbi, da se napravi jedna nova Oluja”, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da će, ako Priština ne uvjeri Srbe da preregistriraju tablice, kosovske institucije “otimati tablice i vozila Srba”. Računaju da će Srbi napustiti sjever Kosova”, rekao je Vučić.

Vučić je istaknuo da je albansko rukovodstvo navodno dobilo podršku Velike Britanije, Njemačke i ostalih zemalja Kvinte. “Godinama trpimo laži… Nije problem što oni misle da smo mi glupi, nego što misle da su oni jako pametni”, rekao je Vučić o Zapadu.

Vučić je naveo da Priština planira “napad na sjever Kosova do 1. listopada”. “Dali su nam rok za tablice do kraja rujna. Znači da planiraju opći napad na sjever Kosova najkasnije do 1. listopada”, izjavio je predsjednik Srbije.Upitan je čemu će voditi dijalog Beograda i Prištine poslije ovakvih odluka kosovskih vlasti. “Dijalog o čemu? O čemu da pričamo? Evo, spremni smo, ne znam o čemu da pričamo”, rekao je Vučić. Predsjednik Srbije kaže da je Srbija ispunila sve iz Briselskog sporazuma, a Priština ništa.

Vučić je na konferenciji za medije uputio apel Prištini da “ne napada srpski narod”. “Oni prijete, a mi ih molimo da to ne rade”, rekao je Vučić. Govoreći o Kurtiju, Vučić je kazao da kosovski premijer “sanja da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij, a da ponekad sanja da je Hegel”.

“Mene više brinu oni koji ga u sve to guraju. Moja poruka je njima upućena. Kurti je mali kalibar”, dodao je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao je da Srbija vojne akcije neće poduzimati i zamolio prištinsku stranu da zato ne pokušava “otimati njihovu imovinu i protjerivati njihove ljude”.

“Imaju dovoljno vremena do 30. rujna da razmisle”, dodao je Vučić i ponovio da Srbija neće dozvoliti nove Oluje i Bljeskove.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI