VUČIĆ BIJESAN: ‘Cilj Crne Gore je da za 10 godina nestane srpski narod! Ovo je gore nego s Osmanlijama!’

Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa srpskim patrijarhom Irinejem.

Vučić je rekao kako je s paterom Irenejem razgovarao o odnosima države i SPC te naglasio kako imaju dobar dijalog o svim važnim ključnim temama za srpski narod.

“Razgovarali smo o situaciji u Crnoj Gori. Razumjeli smo stav SPC i njegove svetosti. Moramo biti obazriviji i ne raditi ono što su nama radili. Neki njihovi ministri tvrde da se Srbija miješa u njihove unutarnje odnose, a oni su se umiješali u teritorijalni integritet Srbije i priznali Kosovo. I sada komentiraju odnose Srba i Albanaca”, rekao je Vučić.

Naglasio je kako se politika miješa u crkveno uređenje i duhovne stvari.

“Ne možete razumjeti da političar stvara crkve, ali i oduzima imovinu jedne crkve. Riječ je o nečemu teškom za srpski narod jer netko pokušava stvoriti novu crkvu u Crnoj Gori. Cilj je da za 10 godina tamo nestane srpski narod”, istaknuo je Vučić.



‘Bit ćemo uz svoj narod’

Izrazio je nadu da patrijarh Irinej nije u pravu kada govori o protjerivanju srpskog naroda. “Mi ćemo biti uz svoj narod, novih Oluja i protjerivanja neće biti. Ne postoji nitko bliži Srbiji od Crne Gore, ali ovo je za nas bolno pitanje. Tražimo da naš narod bude svoj na svome, srpski narod je tamo stoljećima, nije tamo doveden”, naglasio je Vučić.

Pater Irenej je rekao kako Srbima u Crnoj Gori nikada nije bilo teže! “Gore nego u Otomanskom carstvu! U vrijeme komunizma imali su više poštovanja prema srpskoj crkvi, cilj je protjerivanje srpskog naroda”, zavapio je Irenej.

“Misli li predsjednik Đukanović na svoj narod i stanje koje je on stvorio u Crnoj Gori? Plan je da tamo više nema SPC. Stoga upozoravam i sa bolom u duši upozoravam Đukanovića da vidi što radi, ne čini dobro ni svojoj obitelji ni narodu. Jedan čovjek koji je ateista hoće slomiti crkvu. Stanje je vrlo teško, molim predsjednika Vučića da zaštiti srpski narod u Crnoj Gori. Moja molitva je da tamo zavlada mir”, naglasio je pater Irenej.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI