VUČEMILOVIĆ SMATRA DA DP PUCA PO ŠAVOVIMA: ‘Samo trebaju još napraviti opkop u koji će staviti krokodile, da im nitko ne može prići’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Vesna Vučemilović komentirala je sukobe u Domovinskom pokretu.

Komentirala je informaciju iz DP-a, da će sastanak domovinskog odbora održati u srijedu, nakon čega i sastanak predsjedništva, a da će konferenciju za medije biti u četvrtak.

“Pitanje je koliko kontroliraju situaciju u Domovinskom odboru Mario Radić, jer očigledno nemaju situaciju da će odluke donijeti jednoglasno i moglo bi biti žustre rasprave i oko točki koje nisu na dnevnom redu. Dnevni red je dosta čudan s obzirom na situaciju u stranci, jer su opet tu neki pravilnici, poslovnici, a znamo da najzanimljivije rasprave budu pod točkom razno, tako će danas očito biti i u Domovinskom pokretu”, rekla je Vučemilović.


Uvjerena je da će informacije s tako velikog stranačkog tijela procuriti do kraja dana. Na pitanje kako doživljava informacije koje stižu iz ogranaka koji su počeli istupati i dovoditi u pitanje poteze vodstva, rekla je da su jedno izjave aktualnog vodstva, a drugo stvarnost.

“Ja sam ukazivala na to da članstvo neće ovo mirno prihvatiti. Svaki dan imamo informaciju o nekom ogranku koji se stavlja uz bok Miroslavu Škori. To nije dobro, jer dovodi do toga da se ljudi na terenu svrstavaju. Od 10 članova, 8 je za Škoru. Nije dobro kad u stranci imate situaciju da su članovi za i protiv nekoga. Ovo novo vodstvo svojom plejadom nepotrebnih i suludih postupaka dovelo je do toga da stranka puca po šavovima”, kazala je.Komentirala je i to što je Igor Peternel rekao da je odraz toga kako je Škoro vodio stranku to što ga ne podržava nijedan saborski zastupnik DP-a.

“Neki su se stavili po strani, kao Prkačin, koji čeka koja će strana pobijediti. Svi koji misle da će svojom šutnjom nešto postići, neće, jer oni svojom šutnjom potvrđuju poteze novog vodstva. Svi oni koji šute i koji se ne izjašnjavaju sudjeluju u toj prljavoj raboti, a članstvo i birači im to neće oprostiti pa neka oni nastave šutjeti i dalje”, kaže Vučemilović pa se pita kud se žure.

“Mijenjali su brave, ustoličili su se u Vlaškoj, samo trebaju još napraviti opkop u koji će staviti krokodile, da im nitko ne može prići”, rekla je Vučemilović.

Na pitanje o budućnosti Škore u Domovinskom pokretu, rekla je da je on dao ostavku i da ne vjeruje da će poništiti odluku. “Ne vidim čemu panika novog vodstva Domovinskog pokreta, čovjek samo inzistira na pravnoj regulativi”, rekla je Vučemilović za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI