VUČEMILOVIĆ O PORUKAMA IZ KNINA I SINJA: ‘Kad osobni animoziteti prevladaju, onda imamo situacije koje nikome ne trebaju. To je i bojkot trojice ministara predsjednikova prijema generala’

Izvor: N1

“Naravno da je bio bojkot”, rekla je saborska zastupnica Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović za N1 kada je komentirala ne dolazak trojice ministara na predsjednikov prijem generala u Kninu.

“Kad osobni animoziteti prevladaju, onda imamo situacije koje nikome ne trebaju. To traje predugo i postaje problem i na sigurnosnoj razini jer živimo u turbulentnim vremenima. Ratna zbivanjau u Ukrajini ne jenjavaju, otvaraju se nova žarišta u svijetu. nije više bitno tko je prvi počeo i tko nastavlja, nego odgovorno treba sjesti za stol”, istaknula je.

Dodala je da vojnici ne smiju biti dovedeni u situaciju da moraju birati.

Prokomenitarala je i govor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Novom Sadu kad je rekao da “Srbiju više neće nitko napadati”, aludirajući i na Hrvatsku.

“Znamo svi tko je Vučić, ne smijemo zaboraviti da je bio Šešeljev potrčko koji je devedesetih držao vatrene govore po Banovini. Bio je četnik i ostao, očigledno, ako je suditi po njegovim izjavama. To što rade podsjeća na retoriku devedesetih, a to je na našim prostorima neodgovorno i opasno. No, ima i onih koji idu kod Vučića po instrukcije, oni su možda opasniji od njega”, naglasila je Vučemilović.Na upit o tome na koga točno misli, odgovorila je da “jedine dvije stranke koje nisu čestitale Oluju i uvijek javno ili prešutno financiraju nevladine udruge koje protestiraju i žele baciti ljagu na Oluju su SDSS i Možemo”.

“Izjave zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića u Kninu išle su u smjeru relativiziranja svega i imputiranja krivnje hrvatskim vojnicima i hrvatskim stanovnicima što odražava njegov stav, a to nije dobro. Takav čovjek je, nažalost, gradonačelnik glavnog grada”, zaključila je saborska zastupnica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI