VUČEMILOVIĆ NAPALA MILANOVIĆA: ‘Ovo više nije mačističko prepucavanje već ozbiljno kršenje zakona i Ustava RH!’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Hrvatskih suverenista i sestra nekadašnjeg čelnik Domovinskog pokreta Miroslava Škore, Vesna Vučemilović kritizirala je postupke predsjednika i vrhovnog zapovjednika Zorana Milanovića.

Nakon što kontrolom protokola Milanović nije dozvolio obraćanje ministru obrane Mariu Banožiću, došlo je do žustre rasprave oko ovlasti nad upravljanjem Oružanim snagama RH u miru.

Vučemilović se na Milanovićevo ponašanje osvrnula na Facebooku te postavila pitanje “Je li aktualni predsjednik nakon jučerašnjeg incidenta zaslužio opoziv?”.

Tvrdi kako je elemenata za opoziv i ranije, “ali jučerašnji incident u Požegi je nadmašio sve do sada izrečeno i učinjeno”.

“To više nije prepucavanje između dva brda, Pantovčaka i Banskih dvora već ozbiljno kršenje zakona i Ustava RH”, proučila je.



“Oružanim snagama u ratu upravlja predsjednik Republike, a u miru Vlada i ministar obrane. Koji dio nije jasan aktualnom Predsjedniku?”, naglasila je.

Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

Je li aktualni predsjednik Milanović nakon jučerašnjeg incidenta zaslužio opoziv?

Bilo je elemenata za opoziv i ranije, ali jučerašnji incident u Požegi je nadmašio sve do sada izrečeno i učinjeno. To više nije prepucavanje između dva brda, Pantovčaka i Banskih dvora već ozbiljno kršenje zakona i Ustava RH.

Oružanim snagama u ratu upravlja predsjednik Republike, a u miru Vlada i ministar obrane. Koji dio nije jasan aktualnom Predsjedniku?

Ovo više nije mačističko prepucavanje već sve više nalikuje na scenarij iz nekog drugog vremena kada se vlast izabrana na demokratskim izborima rušila na sve načine i pod svaku cijenu. Hrvatska ne smije biti zarobljenik ničijih osobnih ambicija neovisno s kojeg brda dolazile.

Uz sve životne probleme s kojima se stanovnici ove zemlje svakodnevno moraju nositi uistinu im ne treba Predsjednik koji radi probleme tamo gdje ih ne bi trebalo biti. U zreloj demokraciji nakon ovakvog istupa i izjava njegov opoziv uopće ne bi bio upitan”, stoji u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI