Vrkić Vulina usporedio sa srpskim prezimenjakom, stigao i odgovor: ‘Vulin je starohrvatsko prezime, a ne pročetničko!’

Davor Javorovic/PIXSELL

"Naše prezime je staro hrvatsko prezime s korijenima iz Dalmacije i s ponosom ga nosimo, ali ne samo to", poručio je Vulin

Između gradonačelnika Osijeka Ivice Vrkića i čelnika HDSSB-a Dragana Vulina došlo je do prepirke nakon što je Vulin prozvao Vrkića da “nije dovoljno oštro reagirao na objede srbijanskog ministra Ivice Dačića o Osijeku i Stepincu”.

Vrkić se na to osvrnuo na Facebooku.

“Iznenađuje me da on istovremeno nije spomenuo svog imenjaka Vulina koji je u svojim izjavama o Hrvatskoj daleko gori od Dačića. Znači li to da se „naš“ Vulin priprema da i grad Osijek dobije gradonačelnika istog prezimena?”, poručio je Vrkić u utorak navečer, na što se Vulin uvrijedio, ističući da je A. Vulin “poznat po, najblaže, pročetničkim izjavama i antihrvatskim stavovima” pa očekuje javnu ispriku.

“Naše prezime je staro hrvatsko prezime s korijenima iz Dalmacije i s ponosom ga nosimo, ali ne samo to. Podsjetit ću ga da sam ja 1991. kao petogodišnji dječak prošao strahote rata, bio prognanik, pet članova moje obitelji dalo je živote u obrani domovine, pa i grada Osijeka. Otac mi je dragovoljac Domovinskog rata koji je u vojsku stupio 15. siječnja 1991., što je gotovo godinu dana ranije nego što je to učinio sam Vrkić. Za razliku od njega, niti ja, niti itko iz moje obitelji nije uživao nikakve društvene povlastice, ni prije rata, ni poslije njega. Moj otac ima mirovinu od 2050 kuna, a majka je spremačica u školi”, rekao je Vulin, piše Večernji list.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI