VRIJE NA SJEDNICI SPLITSKOG GRADSKOG VIJEĆA: Povučena gotovo polovina točaka s dnevnog reda, a Puljak podržava smjenu intendanta splitskog HNK

Screenshot/N1

U Splitu se u četvrtak održava sjednica Gradskog vijeća, a na početku je povučena gotovo polovina točaka dnevnog reda odnosno njih 17 od ukupno 37 točaka. O tome je odluku donijelo 20 od 30 vijećnika koji su bili na sjednici.

Ipak je na dnevnom redu ostala točka koja se odnosi na HNK Split, a rješavat će se “sudbina” intendanta splitskog HNK Srećka Šestana. Njegovo razrješenje predložilo je Kazališno vijeće splitskog HNK-a.

Među 17 povučenih točaka njih 14 se odnose na formiranje gradskih odbora.

Treba naglasiti kako je ovo do sada najmasovnije povlačenje predloženih točaka s dnevnog reda splitskog Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Ivica Puljak je zamjerio oporbi da nisu poslali imena za članove odbora.“Oporba je očigledno bila na godišnjem odmoru te nisu napravili domaći rad, oni nisu poslali imena ljudi za odbore i danas se ti odbori ne mogu konstituirati”, rekao je Puljak.

Opomenuo je oporbu da bi “umjesto da idu na godišnje odmore trebali raditi za svoj grad”.

Odmah su reagirali oporbeni vijećnici u svojim diskusijama odbacivši gradonačelnikove primjedbe na račun oporbe.

HDZ-ov vijećnik Tomislav Prljević je rekao gradonačelniku Puljku da ne etiketira oporbu.

Splitski gradonačelnik je rekao kako se s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća neće povući točka koja se odnosi na HNK Split, a zatim je napomenuo kako Šestana “ne vidi za intendanta”.

Na primjedbu da je Kazališno vijeće HNK-a Split prije dva dana već izabralo v.d. intendanta splitskog HNK-a umjesto Šestana, Puljak je rekao kako u slučaju da na sjednici Gradskog vijeća ne bude prihvaćeno izvješće o radu HNK Split za 2021. godinu, onda će Kazališno vijeće predložiti novog intendanta.

Kazališno vijeće je predložilo da umjesto Šestana v.d. intendanta bude glumac Vicko Bilandžić.

Moguću Šestanovu smjenu komentirala je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koja je, među ostalim, rekla da je ta odluka “donesena staljinističkom metodom”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI