Vrdoljak je za prodaju INA-e, ali nezadovoljan načinom HDZ-a i Mosta

Patrik Macek/PIXSELL

Vrdoljak je uvjeren da će HEP-u biti korisno izići na burzu, ali ne smije se dogoditi da sav novac iz IPO HEP-a završi u otkupu dionica INA-e

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak podržava namjeru Vlade za otkupljivanjem udjela mađarskog MOL-a u Ini te inicijalnu javnu ponudu prodaje 25 posto HEP-a, a sada je prozvao HDZ i Most zbog čestih promjena stavova, poručivši da se iskreno nada da će taj proces biti vođen stručno i profesionalno, a “ne onako kako je to HDZ nekada znao raditi”.

Kako je rekao Hini, “dolazi maca na vratanca”. “Prije dvije godine mi smo predlagali i otkup MOL-a i IPO HEP-a no tada su i HDZ i Most bili jako protiv toga. Ljudi u HDZ-u i u Mostu mijenjaju svoje stavove i to dosta često, mi kod svojih ostajemo”, rekao je Vrdoljak te dodao da smatraju da se radi o dobroj stvari, ali bi cijeli proces trebao biti vođen stručno i profesionalno, “a ne onako kako je to HDZ nekada znao raditi”.

Vrdoljak je uvjeren da će HEP-u biti korisno izići na burzu, ali ne smije se dogoditi da sav novac iz IPO HEP-a završi u otkupu dionica INA-e.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI