VRAĆEN MURAL POSVEĆEN VUKOVARU! Bad Blue Boysi su izradili novi!

Nakon što su s trafostanice u zagrebačkom Laništu uklonjena četiri murala od kojih su dva bila posvećena Vukovaru, na mjesto događaja stigli su, uz brojne nezadovoljne branitelje i Zagrepčane i Bad Blue Boysi koji su izradili novi mural.

Oni su rekli da imaju dozvolu HEP-a. Podsjetimo, druga dva murala bila su posvećena Dinamu i generalu Praljku, a upravo zbog Praljka su građani zatražili uklanjanje murala s obzirom na to da se radi o osuđenom ratnom zločincu.

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet je rekao da su “murali nacrtani bez dozvole, a HEP ih je maknuo”.

Dodao je kako je trafostanica u vlasništvu HEP-a, a prebojani su jer su nacrtani bez dozvole te tvrtke.

“HEP se očitovao i rekao da nije izdao nikakvu dozvolu za crtanje murala na trafostanici na Savskom Gaju”, istaknuo je Korlaet na sjednici zagrebačke gradske skupštine.



Istaknuo je da su se na trafostanici donedavno nalazila dva murala. Jedan koji je bio “problematičan”, jer je bio posvećen osuđeniku za ratni zločin Slobodanu Praljku, i drugi koji je bio posvećen Vukovaru i nalazio se na tri strane trafostanice, čije su uklanjanje oštro osudili Hrvatski suverenisti. Objasnio je da je cijeli slučaj pokrenut nakon prijave građana zbog murala o Praljku, nakon čega je HEP reagirao odlučivši prebojati čitavu trafostanicu.

“Nakon dojave građana, HEP je reagirao i odlučio prebojati sve četiri strane trafostanice. Preostale tri strane na trafostanici nisu bile problematične, no nažalost, u režiji HEP-a je prebojano sve”, rekao je Korlaet.

Brisanje murala posvećenog Vukovaru osudili su Hrvatski suverenisti, koji su organizirali konferenciju za novinare i obišli prebojanu trafostanicu.

Tom su prilikom osudili taj “čin uništenja sjećanja na žrtve Domovinskog rata”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI