VOZITE AUTOMOBIL BEZ POLOŽENOG VOZAČKOG ISPITA? Nemojte to ni pomišljati, evo što će vam se dogoditi

Izvor: PU koprivničko-križevačka

Želite voziti automobil bez vozačke dozvole? Nemojte ni pomišljati na to jer time kršite propise i zakon, a mogli biste “proći” kao 45-godišnjak koji je u ponedjeljak oko 20 sati upravljao osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita.

Vozio je automobil zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Branimirove ulice u smjeru istoka gdje ga je zaustavila policija. Nakon što je utvrđeno da vozač nema vozačku dozvolu jer nema ni položen vozački ispit, on je uhićen, a nakon toga prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna.

Osim toga, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci. U tom roku ne može ni polagati vozački ispit.

No, to nije bilo sve. Istoga dana, samo 20-tak minuta kasnije, 23-godišnjak je također bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolinkom Ulice Gorana Lederera u smjeru sjevera gdje ga je zaustavila policija.

Prilikom postupanja policijskih službenika, vozač se pokušao samovoljno udaljiti nakon čega je uz uporabu sredstava prisile uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud.



Tamo mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana te je predan u Zatvor Zagreb.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI