VOZAČ KAMIONA KOJI JE KRAJ NOVSKE UBIO TRI DJEVOJKE PRIZNAO KRIVNJU: ‘Svjestan sam da ću ići u zatvor’

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Vozač kamiona koji je prije dvije godine u Novskoj skrivio stravičnu prometnu nesreću u kojoj su poginule dvije 14-godišnje djevojčice i 28-godišnjakinja priznao je krivnju na suđenju u Sisku.

Danas 61-godišnji Ivan Filipović na suđenju se ispričao roditeljima stradalih te im izrazio sućut.

Priznao je kako je zbog bolova u kralješnici primio injekciju te da je imao preporuku liječnika da ne vozi.

To je liječniku i obećao, rekao je da će krenuti ujutro, međutim nije se držao riječi.

Odluka se pokazala fatalnom. Tog kobnog dana, 7. lipnja 2019. godine, na odmorište Novska Filipović je sa svojim kamionom, u kojem je prevozio 25 tona ljepila za pločice, uletio s brzinom većom od 90 kilometara na sat.



Udario je prvo u automobil, potom je naletio na nesretne djevojčice koje su se kretale prema parkiranom autobusu (bile na školskoj ekskurziji) i 28-godišnjakinju (ona je bila na proputovanju za Njemačku), potom ponovo u parkirani automobil, a zaustavio se na travi izvan samog odmorišta.

Na sudu je Filipović izjavio kako ne zna što se dogodilo. Ipak, rekao je da je svjestan svoje odgovornosti i da će ići u zatvor.

Nepravomoćno su ga osudili na šest godina zatvora. Na izricanje presude nije došao. Roditelji preminulih zgroženi su presudom i smatraju da je kazna premala za tri izgubljena života.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI