VOJNI ŠPIJUNI POD POVEĆALOM: O svemu upoznati Milanović i Plenković, pronevjereno više od 2 milijuna kuna?

Foto: Pixabay/Ilustracija

Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost obavio je nadzor u vojnoj agenciji, potvrđeno je Dnevniku Nove TV. Na nepravilnosti su upozoreni za vrijeme rutinske kontrole.

Sada se želi utvrditi jesu li vojni špijuni novac koji su dobivali za zadatke i potrebe odlaska u vojne misije zadržali za sebe, a troškove putovanja lažirali, te je li bilo muljanja s financijama.

Unutar vojno-obavještajnog sustava ići će se u još jedan dubinski nadzor, uz ovaj koji je već obavljen, kako bi se utvrdilo jesu li vojni špijuni kršili zakon i o kakvim je točno kriminalnim radnjama riječ.

U dubinskom nadzoru provjeravat će se opseg potencijalnih malverzacija. Provjeravat će se jesu li višak novca, koji su dobili za odlazak u strane misije, primjerice Poljsku ili Litvu, pospremali u vlastite džepove, kako su to kasnije pravdali računima – s obzirom na to da im je većina putnih troškova, poput prijevoza ili hrane, bila plaćena.

Sumnja se da je pronevjereno više od dva milijuna kuna. Tko je sve obuhvaćen istragom, je li i koliko znao sam ravnatelj agencije, je li cijela situacija bila zataškavana – sve su to pitanja na koje nema službenog odgovora. Oni koje su kontaktirali s Dnevnika Nove TV pravdaju se da je riječ o klasificiranim tajnim podacima i tek bi se, u slučaju da se potvrde sumnje financijske muljaže, trebali uključiti USKOK i DORH.Facebook Comments

Loading...
DIJELI