ŠEKS NIJE OSTAO DUŽAN OLUJIĆU: Evo što je poručio na njegove prozivke! Sucima uputio žestoku poruku

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Krunislav Olujić bivši predsjednik Vrhovnog suda jučer je u intervjuu za RTL konstatirao da je  tijekom godina stvoreno HDZ-ovo partijsko pravosuđe.  Govoreći naravno o temi koja ovih dana puni novinske stupce i izražava veliki interes javnosti. Optužbe Zdravka Mamića su ozbiljne i velike.

OLUJIĆU STIGAO ODGOVOR

Bivši predsjednik Sabora Vladimir Šeks, prije sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a osvrnuo se na taj jučerašnji Olujićev intervju.

Šeks je istaknuo da svatko ima pravo na mišljenje pa iako ono bilo i pogrešno. “Krunislav Olujić je bio predsjednik Vrhovnog suda, bio je glavni državni odvjetnik, tako da je jako participirao sa značajnim udjelom u hrvatskom pravosuđu”, kazao je Šeks.

POBROJAO MU JE FUNKCIJE



Potom je nabrojao neke od funkcija Olujića ističući da je i on bio jedna od glavnih dionika u pravosuđu.

“Bio je i član moje ustavne komisije, bio je i saborski zastupnik, i potpredsjednik Odbora za Ustav. On je sve do razriješenja dužnosti predsjednika Vrhovnog suda bio jedan od glavnih aktera u kreiranju politike u pravosuđu”, rekao je Šeks.

Koliko ima krivnje HDZ-a za  stanje u pravosuđu, Šeks je odbacio pojam krivnje i kaže da se radi o odgovornosti.

“Svaka Vlada pa i Vlada HDZ-a je odgovorna u svom dijelu i opsegu koji se odnosi na pravosuđe. Ne mogu se određeni ekscesne pojave u pravosuđu i postupci stavljati na teret političke vlasti. Pravosuđe, sudbena vlasti i DORH, su potpuno neovisni od politike”.

POZVAO NA RAŠČIŠĆAVANJE

“Odgovornost za nefunkcioniranje, uglavnom se govori da je sporo pravosuđe, što je istina, trebaju se poduzeti radikalne mjere da se brojni postupci ubrzaju i dovedu u okvir da neće izazivati sumnju u korumpiranost pravosuđa”, kazao je Šeks.

“Pojedini postupci pojedinih sudaca, zbog kojih se baca sjena na cijelo pravosuđe, ne mogu i ne smiju zatamniti da 99 posto i sudaca i državnih odvjetnika, časno i odgovorno obnašaju svoje dužnosti. Taj jedan mali promil treba vrlo brzo razriješiti i dovesti do situacije da se jasno zna o čemu je stvar kao u slučaju ovih sumnji u korupciju pojedinih sudaca”, zaključio je Šeks.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI