Vladimir Putin izdao zabrinjavajuću naredbu: Priprema se za rat?

President of Russia

Vježba koja je započela danas u 9 sati za cilj ima procjenu spremnosti ruskih snaga za sudjelovanje u oružanim sukobima.

Rusija je danas započela nenajavljenu inspekciju svojih zrakoplovnih snaga po nalogu Vladimira Putina . Informaciju je potvrdio ruski ministar obrane Sergei Shoigu, a ovaj potez dolazi nedugo nakon što je Moskva objavila da će pomnije pratiti vježbe koje NATO izvodi u Crnom moru.

“U skladu s odlukom vrhovnog zapovjednika oružanih snaga započeli smo inspekciju zračnih snaga kako bismo provjerili njihovu spremnost za obavljanje poslova borbene obuke”, kazao je Shoigu, a prenosi agencija TASS.

Prema ruskom ministru obrane, vježba koja je započela danas u 9 sati za cilj ima procjenu spremnosti ruskih snaga za sudjelovanje u oružanim sukobima. “Posebnu pozornost treba staviti na spremnost na brzu reakciju, raspoređivanje sustava protuzračne obrane i spremnost na odgovor na agresiju”, istaknuo je Shoigu.

NATO iz dana u dan gomila svoje snage po Poljskoj, Litvi, Latviji i Estoniji, a prema procjenama analitičara na Baltiku se u ovom trenutku nalazi oko 1000 američkih vojnika.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI