VLADI I PLENKOVIĆU REKAO DOVIĐENJA! ČAČIĆ POSLAO JASNU PORUKU: ‘O budućoj suradnji u ovom mandatu nema govora’

Foto: Bruno Konjevic/Cropix

Reformisti više nisu dio vladajuće koalicije, njihov predsjednik Radimir Čačić na današnjem se sastanku parlamentarne većine zahvalio na dosadašnjoj suradnji.

“Današnji sastanak je bio kao i dosadašnja suradnja, čak i mrvicu ugodnije jer je do sada, na svih ovih stotinjak sastanaka, bilo i nekakvih iskrica, sukoba. Danas je to bilo više kurtoazno, ali rekao bih i sa sadržajem”, rekao je Čačić za N1N1 koji je na sastanak, za oproštaj, donio i kremšnite.

“Zahvalio sam se na suradnji, pohvalio sam format koji nakon Račana nitko nije uspostavio – kontinuiranu komunikaciju, svaki tjedan na razini premijera, ministara i ljudi iz vladajuće koalicije. To nije samo format, tu je i sadržaj. Tu se neke stvari kažu i neki zaključci koji su korisni za zemlju. Dobar je format, treba imati vremena, energije, živaca, podnijeti nekad i neke batine… Sve to skupa je jedna dobra osobina i to je zasluga Plenkovića. Zahvalio sam se kolegama na suradnji”, kazao je šef Reformista.

Je li ipak ostavio otvorena vrata suradnji? Ne u ovom mandatu, kaže.

“Ne. o tome nije bilo rasprave. Svi koje sjede tamo dobro me poznaju. Ako smo nešto rekli, tako i napravimo. O budućoj suradnji u ovom mandatu nema govore. A za buduće suradnje nakon izbora… Mi smo stranka centra po definiciji primarno idemo s lijevim centrom, ali isto tkao i s desnim centorm, ne s radikalima – lijevim i desnim, ali da bi to bilo moguće sutra, pretpostavka je da HDZ-ova Vlada realizira ono što je obećala i potpisala u odnosu na Reformiste, a što je i razlog našeg izlaska. Očekujemo da se to napravi, premijer je ponovno danas ponovio da će se to učiniti. Govorimo o tome da se preokrene, da se naruči taj projekt za nizinsku prugu. Ali ako ga opstruiraš, a naše duboko uvjerenje je da je tako, iako je Plenković to ponovno danas opovrgnuo, ali Stričak radi drugačije. Vidjet ćemo, bit će prilike za provjeru”, poručio je Čačić.Facebook Comments

Loading...
DIJELI