VLADARICE IZ SJENE: Žene koje stoje iza najutjecajnijih hrvatskih političara

Foto: Petar Glebov/24sata

Iza svakog uspješnog hrvatskog političara stoji bliska suradnica, može se to naslutiti iz aktualnih političkih događanja, ali i događaja kojima je domaća javnost svjedočila posljednja dva desetljeća.

Tako je jedna od najbliskijih suradnica pokojnog predsjednika Franje Tuđmana godinama bila bivša ministrica pravosuđa i nesuđena zagrebačka gradonačelnica Vesna Škare Ožbolt, dok je desna ruka pokojnog premijera Ivice Račana godinama pak bila pomalo zaboravljena PR stručnjakinja Aleksandra Kolarić.

Ključeve svoje Vlade bivši premijer Ivo Sanader, nakon naprasnog odlaska, prepustio je bivšoj premijerki Jadranki Kosor, a bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko blisko je surađivao sa svojom stranačkom kolegicom Josipom Rimac.

I premijer Zoran Milanović također je imao blisku suradnicu, bila je to ministrica socijalne skrbi i jedna od nekoć najistaknutijih SDP-ovki Milanka Opačić koja se u međuvremenu zbližila s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u čiju se stranku prebacila nakon što je napustila socijaldemokrate.

Kada je o bliskim suradnicama riječ, pokojni zagrebački gradonačelnik imao ih je podosta. Godinama je blisko surađivao sa svojom zamjenicom Jelenom Pavičić Vukičević, jedno vrijeme bliska suradnica bila mu je i Sandra Švaljek, a jedna od važnijih dama u njegovom timu bila je i Mirka Jozić.



No najvažnija i medijski najeksponiranija Bandićeva suradnica jamačno je bila Natalija Prica, koja je u fokus javnosti dospjela kao atraktivna dama koja je u stopu pratila Bandića. S njim je obilazila butike s bundama, a njega je prema medijskim napisima upravo Prica posljednja vidjela živoga.

Blisku suradnicu ima i premijer Andrej Plenković. Riječ je o mladoj Teni Mišetić, zamjenici predstojnika Ureda premijera, čije se ime spominjalo tijekom medijskih napisa o aferama bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac. Pored Mišetić, na popis najbližih Plenkovićevih suradnica mogu se uvrstiti i ministrica turizma Nikolina Brnjac te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Za trendovima najbližih suradnica ne zaostaje ni bivši predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro koji je tijekom angažmana u ovoj stranci blisko surađivao s tajnicom Nikolinom Brajković, radi čega je morao demantirati medijske napise o tome da je na nju peglao stranačku karticu kupujući joj skupocjene nakite.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI