VLADA PRIHVATILA NEKOLIKO AMANDMANA: U petak glasovanje o novom Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na telefonskoj sjednici Vlade Republike Hrvatske, donijet je Zaključak o davanju prethodne suglasnosti svom predstavniku za prihvaćanje amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, prenosi HRT.

Radi se o amandmanima koje su saborski odbori dali 30. i 31. ožujka i to onaj Odbora za zakonodavstvo na članak 10. i Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav na članak 24. te amandmanima Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina na članke 22. i 24.

Vlada je predložila i prihvaćanje amandmana Kluba zastupnika HDZ-a na članke 11., 26., 40. i 41. te po jednog amandmana Kluba zastupnika SDP-a na članak 22. i zastupnika Dražena Bošnjakovića na članak 11.

O novom Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti trebalo bi se u Hrvatskom saboru glasati u petak, a oporba smatra da su izmjene tog zakona “kozmetičke”.

Uoči sjednice, predsjednik Antikorupcijskog vijeća, Mostov zastupnik Nikola Grmoja i “zviždačica” Maja Đerek ocijenili su i da je “izrazito represivan prema prijaviteljima nepravilnosti, što pokazuje kakav je odnos države prema njima”.



Grmoja je najavio da će u Saboru glasovati protiv tog zakona jer nisu prihvaćeni amandmani udruge koja štiti prijavitelje nepravilnosti, kao ni Mostovi amandmani.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI