VLADA PRELOMILA: ‘Dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana’

Foto: Damir Krajac/CROPIX, Vlada RH

Vlada RH u ponedjeljak je održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela odluke oko ograničavanja cijena goriva.

U utorak istječe njihova ranija odluka o zamrzavanju cijena. Inače, u slučaju da Vlada nije donijela ovu odluku, cijene goriva bi drastično porasle. Eurosuper bi koštao oko 16, a eurodizel i više od 16 i pol kuna.

Vladino priopćenje u nastavku se nalazi u cijelosti.

“Danas je na telefonskoj sjednici donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih i veleprodajnih cijena naftnih derivata, te Uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju, kojima režim određivanja najviših maloprodajnih cijene naftnih derivata ostaje isti kao i prethodnih 14 dana.

U tom kontekstu i dosadašnje smanjenje trošarina na naftne derivate produljuje se za još 14 dana. Uz sve poduzete mjere, cilj Vlade je očuvati standard građana, sigurnost opskrbe energenata, a ujedno i prihode za vrijeme turističke sezone.Veleprodajne cijene se fiksiraju tako da sa svim javnim davanjima ne mogu iznositi više od krajnje maloprodajne cijene propisane Uredbom za maloprodajna mjesta izvan autocesta. Navedenom izmjenom dodatno će se zaštititi male distributere naftnih proizvoda.

Ovaj režim primjenjivat će se sljedećih 14 dana”, priopćila je Vlada.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI