VLADA PREDLOŽILA TREĆEG ČLANA UPRAVE INA-e: To je Marin Zovko, član Uprave Plinacroa

Foto: Davor Pongračić/Cropix

Vlada je u utorak na svojoj telefonskoj sjednici predložila trećeg člana Uprave INA-e. Podsjetimo, Emanuel Kovačić odustao od kandidature.

Za trećeg člana Uprave INA-e predložen je Marin Zovko koji je član Uprave Plinacroa te se smatra kako je upravo on dobra kombinacija koja osigurava stručno upravljanje i zaštitu interesa kompanije.

“Vlada je danas na telefonskoj sjednici donijela Zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru INA-e da za člana Uprave društva, do imenovanja članova Uprave putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci, imenuje mr. sc. Marina Zovka, ekonomista po struci s višegodišnjim iskustvom u upravljanju, koji trenutačno obnaša funkciju člana Uprave društva Plinacro. U postupku odabira kandidata konzultirano je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje je na temelju zahtjeva i dostavljene dokumentacije, sukladno članku 23. stavku 6. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, dalo svoju suglasnost”, priopćeno je.

Umjesto dosadašnjih članova Uprave Nike Dalića, Darka Markotića i Barbare Dorić, Vlada je prošli tjedan predložila i Hrvoja Šimovića te Miroslava Skalickog.

Premijer Andrej Plenković je rekao kako nema ništa sporno u prijedlogu da se u NO Ine imenuje Hrvoje Šimović jer je riječ o prijedlogu za nekoliko mjeseci dok se ne izaberu novi članovi Uprave INA-e.



Rekao je da je riječ o uglednom profesoru na Ekonomskom fakultetu i nema nikakve veze sa nezakonitim radnjama koje su se dogodile u INA-i kada je riječ o prodaji plina.

Plenković je potvrdno odgovorio na novinarski upit o tome hoće li hrvatski članovi Uprave INA-e u srijedu, po odluci NO-a te kompanije biti smijenjeni i to bez otpremnina.

“Bit će onako kako smo rekli da će biti”, naglasio je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI