Vlada otkrila što će učiniti

Kako je američka kompanija Castleton Commodities International (CCI) uputila u ožujku službeno pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojemu izražava spremnost da bude novi strateški partner INA-e, Vlada je odgovorila na medijski upit.

Odgovor prenosimo u cijelosti:

“Vlada može potvrditi da je 12. ožujka 2018. zaprimila pismo g. Zichichija koje je poslao u svojstvu supredsjednika kompanije Castleton Commodities International LLC. U tom dopisu g. Zichichi iskazuje interes za strateško partnerstvo s kompanijom INA-Industrija nafte d.d. i Vladom te iskazuje interes za pomoć Vladi u procesu otkupa udjela koji mađarska naftna kompanija MOL drži u INA-i.

Podsjećamo da je još 19. siječnja 2017. Vlada osnovala Savjet za pregovore s MOL-om, koji ima zadaću davanja smjernica, poduzimanja mjera i aktivnosti te predlaganja Vladi odluka koje se odnose na pripremu, provedbu i financiranje postupka mogućeg otkupa dionica koje drži MOL u INA-i te moguće naknadne prodaje kupljenih dionica strateškom partneru.U tom je smislu također, temeljem provedenog postupka, Vlada na svojoj sjednici održanoj 10. travnja 2018. odabrala za svojeg investicijskog savjetnika u toj transakciji konzorcij koji čine Morgan Stanley, Intesa Sanpaolo Group i Privredna banka Zagreb d.d., Zagreb. Zadatak je investicijskog savjetnika poduzimanje svih aktivnosti i pružanje svih usluga potrebnih kako bi se Vladi pomoglo u pripremi, raspravi i pregovorima o transakciji kupnje dionica, kao i u mogućoj naknadnoj prodaji tih dionica strateškom partneru. Opseg posla uključuje i zadatak savjetnika da razmotri vrste transakcija koje su na raspolaganju Vladi kao klijentu, kao i da razmotri i predloži na odobrenje Vladi najprimjereniju strukturu i vremenski tijek transakcije.

U okviru tog procesa, u obzir će se svakako uzeti i iskaz interesa kompanije Castleton Commodities International LLC”, stoji u odgovoru Vlade objavljenom na N1.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI