VLADA ODLUČILA: Nikola Milina i idućih pet godina glavni ravnatelj policije

Screenshot HRT

Vlada RH na zatvorenome dijelu sjednice odlučila je imenovati glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu i na idućih pet godina.

Također, Vlada je imenovala Hrvoja Bujanovića državnim tajnikom u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, s 1. listopada 2022. Linda Kasalo Malić imenovana je zamjenicom glavne ravnateljice Državnog zavoda za statistiku, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Državnoj službenici Martini Kuman Kardum ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, s danom 7. rujna 2022., do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci, jer joj ovlaštenje ističe 6. rujna 2022.

Državnom službeniku Željku Motiku ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za pravne i stambene poslove u Ministarstvu hrvatskih branitelja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 2. rujna 2022., a najduže do šest mjeseci jer mu ističe ovlaštenje 1. rujna 2022., priopćila je Vlada.

Državnom službeniku Luki Čirku dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.



Vlada dodaje i kako je na osobni zahtjev razriješena ravnateljica Uprave za zatvorski sustav i probaciju u Ministarstvu pravosuđa i uprave Jasna Špero, s danom 30. kolovoza 2022. Istovremeno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja navedene Uprave državnom službeniku Zvonimiru Peniću, s danom 31. kolovoza 2022., do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Goran Doležal imenovan je Vladinim povjerenikom za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika Općine Suhopolje jer je prestao mandat izabranom načelniku podnošenjem ostavke, a nema imenovanih zamjenika.

Vlada je na zatvorenome dijelu sjednice donijela Odluku o darovanju materijalnih sredstava. Točka je označena stupnjem tajnosti “tajno” te je Vlada nije u mogućnosti objaviti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI