Vlada kupuje ‘zgradu u kojoj su 1991. prekinuti odnosi s Jugoslavijom?

Wikimedia Commons

Zaposlenici koji se nalaze na lokaciji u Šubićevoj 29 bit će preseljeni u druge Inine poslovne objekte, pri čemu to neće imati utjecaj na poslovne procese ili broj zaposlenih u kompaniji. 

U Banskim dvorima razmišljaju, ako se postigne povoljna cijena i ako se procijeni da bi najam Inine zgrade u Šubićevoj ulici u dugotrajnom razdoblju bio neisplativ, da se zgrada kupi za potrebe rada Ministarstva gospodarstva, s njima povezanih agencija koje im se pripajaju i Državnog inspektorata.

Naime, toliko veliku nekretninu u kojoj bi mogla objediniti svepotrebne službe država – nema. Državni inspektorat ima 1450 ljudi, koji su sada raštrkani po osam ministarstava, dok je u Ministarstvu gospodarstva zaposleno 275 osoba.
U vlasništvu države nalazi se više manjih uredskih prostora, veličine u prosjeku do 45 metara četvornih, koji su većinom zauzeti, neki čak i bespravno useljeni, pa bi im zgrada u Šubićevoj bila idealna, piše Jutarnji list.

Agencije iz resora Ministarstva poljoprivrede, koje sada djeluju u unajmljenim prostorima i plaćaju skupi najam,  u tome bi se slučaju preselile u državne urede koje sada koristi Ministarstvo gospodarstva u Vukovarskoj ulici te bi se na taj način i fizički objedinile s Ministarstvom.

Iz Vlade pak poručuju da smo već imali slučajeve gdje je ispalo da je kupnja objekta povoljnija od najma pa kao primjer navode zgradu u kojoj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Donjim Sveticama. Naime, sve ove godine Ministarstvo je platilo više za najam nego što bi ih koštala kupnja cijele zgrade.

Zaposlenici koji se nalaze na lokaciji u Šubićevoj 29 bit će preseljeni u druge Inine poslovne objekte, pri čemu to neće imati utjecaj na poslovne procese ili broj zaposlenih u kompaniji.



Spomenimo i kako je riječ o zgradi koja ima veliko povijesno značenje. U njoj je 8. listopada 1991. godine Hrvatski sabor  donio odluku o razdruživanju svih odnosa s Jugoslavijom, a to je i dan koji Hrvatska slavi kao Dan neovisnosti

Facebook Comments

Loading...
DIJELI