VIŠI SUD U BEOGRADU ZAKAZAO SUĐENJE HRVATSKIM PILOTIMA: Terete se za raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti

Pixabay/Ilustracija

U Srbiji i dalje ne odustaju od optužnica hrvatskim pilotima, a otišli su i korak dalje. Viši sud u Beogradu zakazao je za 14. listopada suđenje četvorici hrvatskih časnika. Podsjetimo, njih terete da su u kolovozu 1995. raketirali kolonu izbjeglica na Petrovačkoj cesti, izvijestila je Beta da o tome na današnjoj naslovnici piše Politika.

Protiv Vladimira Mikca, Zdenka Radulja, Željka Jelenića i Danijela Borovića, srpsko tužiteljstvo podignulo je optužnicu za ratne zločine zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Taj će postupak voditi sudsko vijeće kojem će predsjedati sudac Vladimir Duruz.

Iako je tužiteljstvo za ratne zločine prilikom podizanja optužnice predložilo da se postupak protiv optuženih vodi u njihovom odsustvu, po saznanjima Politike, Viši sud nije donio odluku o tome.

Kako navode srpski mediji, branitelj prvooptuženog Mikca, odvjetnik po službenoj dužnosti Aleksandar Olenik, rekao je da je jasno da je na Petrovačkoj cesti izvršen ratni zločin, da postoji veliki broj dokaza, svjedoka i žrtava koji potvrđuju da su 7. i 8. kolovoza 1995. hrvatski avioni bombardirali izbjegličku kolonu, ali da je “suština da u konkretnom postupku nema dokaza upravo protiv četvorice optuženih”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI