Više od 700 radnika tvrtke Borovo, koja je u 100-postotnom vlasništvu države, ovaj mjesec nije primilo svoj minimalac

Marko Lukunic/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je veliko nezadovoljstvo stanjem u Borovu i smatra da se tvrtkom ne može upravljati iz Zagreba

Oko 700 radnika tvrtke Borovo, koja je u 100-postotnom vlasništvu države, ovaj mjesec nije primilo svoj minimalac. Iz Borova uvjeravaju da nastoje što prije riješiti problem, a da to ovisi i o kreditu HBOR-a, kojim bi se taj novac osigurao.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je veliko nezadovoljstvo stanjem u Borovu i smatra da se tvrtkom ne može upravljati iz Zagreba. Teško je očekivati da će u dva tjedna dobiti kredit, stoga bi radnici Borova ove godine Uskrs mogli dočekati bez plaće.

Cijelo ovo vrijeme sa Borovom se upravljalo iz Zagreba, što sam neprestano ponavljao da ne valja – da se mora upravljati iz Vukovara. I sada imamo ove posljedice. Ne tražimo mi da država stalno vodi brigu i stalno upumpava novce u Borovo. Tražimo naprasto jednu čistu situaciju, start, jedno poravnavanje sa nulom i da krenemo i da pokušamo tvrtku razviti da ona radi kao što je radila 80 godina u sklopu grada Vukovara, dodao je vukovarski gradonačelnik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI