VIŠE NEMA SKRIVANJA: Na adresu tužitelja u New Yorku stigle porezne prijave Donalda Trumpa

Foto: Profimedia

Dugo skrivane porezne prijave bivšeg predsjednika Donalda Trumpa predane su uredu tužitelja u New Yorku, čime je okončana godinu dana duga pravna bitka za te dokumente.

Danny Frost, glasnogovornik tužitelja, potvrdio je u četvrtak da je prijave u ponedjeljak dostavila tvrtka Mazars USA koja je Trumpu vodila računovodstvo, nakon što je vrhovni sud odbio posljednji pokušaj bivšeg predsjednika da izbjegne nalog za otkrivanje svojih financija.

Nalog, kojim se traže porezne prijave iz posljednjih osam godina, dio je istrage koja se bavi sumnjivim isplatama dvjema ženama koje tvrde da su s Trumpom bile u ljubavnoj vezi.

Tužitelj s Manhattana Cyrus Vance dao je naslutiti da bi istraga mogla obuhvatiti i moguća financijska kaznena djela povezana s Trumpovom tvrtkom.

Trump je uporno tvrdio da nije učinio ništa protuzakonito i da je istraga politički motivirana.



Multimilijarder i nekretninski magnat nikada nije javno objavio svoje porezne prijave, unatoč pozivima da to učini otkad se 2015. kandidirao za predsjednika.

Dnevni list The New York Times uspio je ishoditi neke prijave te je objavio da je Trump platio samo 750 dolara poreznih prihoda u 2016. te 2017. godini i da nije platio poreze u deset od 15 prethodnih godina.

Trump je takve navode osporavao, piše agencija Reuters.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI