VIKTOR GOTOVAC O ODLUCI VISOKOG UPRAVNOG SUDA: ‘SDP i sada ostaje uz svog partnera’

Foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Viktor Gotovac iz zagrebačkog SDP-a izjavio je kako SDP ostaje uz partnera i imaju povjerenje da će sud donijeti odluku kakvu je Možemo! predložio. Radi se o odluci Visokog upravnog suda, koji je u ponedjeljak privremeno obustavio primjenu izmijenjene Odluke o novčanoj naknadi za roditelje odgojitelje u Zagrebu, čime im se od 1. svibnja ne smanjuje dosadašnja naknada.

“Ta je mjera donesena uz apsolutno uvjeravanje u zakonitost odluke i uz nenavođenje bilo kakvih dvojbenih elemenata i kao takvu SDP je za nju glasao. SDP i sada, nakon što je sud odlučio o privremenoj mjeri, ostaje uz svog partnera. Ima povjerenje u to da će sud kada će odlučivati, donijeti odluku koja će biti upravo onakva kakvu je partner nama predložio – zakonita i provediva”, istaknuo je Gotovac.

“Mi smo oni koji želimo surađivati i vidimo u Možemo!, u gradonačelniku Tomaševiću i njegovim zamjenicima ljude s kojima trebamo mijenjati grad”, dodao je.

Ističe i da nisu zadovoljni što će odluka Visokog upravnog suda ići u smjeru potrebe za donošenje rebalansa proračuna.

Gradski zastupnik Renato Petek istaknuo je da su u dnevni red skupštinske sjednice uvrstili prijedlog o provedbi kompenzacijskih mjera i aktivnosti vezanih uz promjene uvjeta za novčanu pomoć za roditelja-odgojitelja.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI