VIJEST KOJA SE DUGO ČEKALA: Zagrebački holding objavio imena novih direktora, a bit će i novih promjena!

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Uprava Zagrebačkog holdinga d.o.o. donijela je odluku o imenovanjima voditelja podružnica i direktora povezanih trgovačkih društava.

Na čelne pozicije strateški važnih podružnica i povezanih društava imenovani su Davor Vić (voditelj podružnice Čistoća), Jeronim Tomas (direktor trgovačkog društva Gradska plinara Zagreb – opskrba d.o.o.), Davor Poljak (direktor trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja d.o.o.) te Marko Šarić (direktor trgovačkog društva Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o.), navodi se u priopćenju Holdinga.

Davor Vić je prije dolaska u Čistoću osam godina vodio osječko komunalno poduzeće Unikom, gdje je provodio ciljeve direktiva EU o otpadu, uspostavom odvojenog prikupljanja otpada. U njegovom je mandatu realizirana izgradnja postrojenja za obradu biorazgradivog otpada te objekta za obradu građevinskog i glomaznog otpada. Po obrazovanju je dipl. ing. građevine.

Jeronim Tomas je magistar ekonomije s više od dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama, prije svega u vođenju strateških projekata i financijskom restrukturiranju poduzeća, platnom prometu, osiguranju i financijskom upravljanju. U Gradsku plinaru – opskrbu dolazi s mjesta direktora Riznice Fortenova Grupe, a prije toga je 14 godina bio direktor riznice Dukat-Lactalisa.

Novoimenovani direktor Davor Poljak je u Vodoopskrbi i odvodnji od 2010. godine, a dužnost direktora obavljao je od 2010. do 2013. godine. Od početka 2014. bio je zaposlen na mjestu voditelja projekata. Ima veliko iskustvo u upravljanju u industrijama pa je tako godinama bio i direktor u Končar električnim lokomotivama, kao i direktor proizvodnje u toj tvrtki. Po obrazovanju je dipl. ing. strojarstva.



Marko Šarić je prije imenovanja na čelo GSKG-a od lipnja ove godine bio vršitelj dužnosti direktora te podružnice, a prije toga je obavljao dužnost direktora sektora financijsko-računovodstvenih poslova. Po obrazovanju je ekonomist, a u GSKG-u je zaposlen od 2012. godine.

Ovo su četiri strateška poduzeća i podružnice koje obavljaju ključne usluge za građane, a suočene su s najvećim izazovima te je stoga Uprava Zagrebačkog holdinga zadovoljna što se za te pozicije javio dovoljan broj kvalitetnih kandidata i kandidatkinja. Na preostalim natječajima za voditelje podružnica i direktore povezanih društava kandidati nisu izabrani te će biti objavljeni novi natječaji.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI