Vijeće ministara BiH blokiralo pristup društvenim mrežama u ministarstvima

Flickr

Ubrzo nakon toga na serveru je odblokiran pristup društvenoj mreži Facebook, a zabrana se i dalje odnosi na Instagram i Twitter

Vijeće ministara BiH u ponedjeljak je zabranilo pristup društvenim mrežama zaposlenicima u državnim ministarstvima.
Kako Klix saznaje Vijeće ministara BiH odmah je na početku tjedna na serveru blokiralo web stranice poput Facebooka, Instagrama i Twittera i na taj način onemogućilo državnim službenicima da tijekom radnog vremena koriste društvene mreže na svojim računalima.

Ubrzo nakon toga na serveru je odblokiran pristup društvenoj mreži Facebook, a zabrana se i dalje odnosi na Instagram i Twitter.

Vijeće ministara BiH nije onemogućilo pristup popularnom internet servisu za razmjenu video sadržaja Youtube kao i na pristupe društvenim mrežama putem mobilnih telefona.

Generalni tajnik  Vijeća ministra BiH Zvonimira Kutlešu kazao je za Klix kako nije bilo nikakvih problema što se tiče servera i opreme. Malo smo postrožili uvjete pristupa internetu. Još uvijek nemamo, mada nikad se ne zna šta mogu napravit hakeri. Sad za sada je sve uredu”, kazao je.

Istaknuo je da Vijeće ministara BiH nije blokiralo državnim službenicima pristup Facebooku. S obzirom na to da fotografija koju je objavio spomenuti portal iz Vijeća ministara BiH govori suprotno, postavlja se pitanje tko je onda uveo zabranu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI